Djevojčica koja je oduševila Annu Wintour

| Lifestyle |

Ako ste mislili da je Tavi Gevinson mlada, upoznajte Mayhem. U nešto manje od godinu dana, 4-godišnji fenomen prikupio je više od 375,000 sljedbenika na Instagram profilu njezine majke Angie (@2sisters_angie) i bezbroj milijuna lajkova za papirnartu verziju red carpet lookova – od grimizno crvene Ralph Lauren haljine Lupite Nyong'o na dodjeli Zlatnih globusa, do Valentino haljine s glazbenim notama koju je na Grammyju nosila Katy Perry.

Rihanna in Dolce & Gabbana
Rihanna in Dolce & Gabbana

'Počelo je u gostinjskoj  sobi koja je nekoć bila moj ured,' izjavila je Angie telefonskim putem iz Atlante, gdje sudjeluje na konferenciji društvenih medija nazvanoj Mom 2.0. Summit. 'Sada je naš dizajn studio.' Riječ je također o sagom prekrivenim prostorom gdje Mayhem osmišljava svoje DIY kreacije. Nije Milk Studios ( 'set' podrazumijeva fine zavjese i bež kauč), ali u ovom trenutku minimalistička pozadina je sve osim Instagram memea. Mayhem na neki način vidi sebe kao supermodela u minijaturi. Do sada, savladala je ruka-na-kuk pokret klasične filmske zvijezde (nakon Jennifer Lawrence, na Instagram objavi 13. siječnja), 'živim za fash-shun' dignuta ramena i laktovi (27. kolovoza 2013.), i također Arthur Elgort skok, kultnu Vogue pozu, ako je uopće ikad postojala (25. veljače).

Lauren Santo Domingo in custom Oscar de la Renta
Lauren Santo Domingo in custom Oscar de la Renta

Možda najznačajniji aspekt rasta njene internetske slave je taj da njena majka nikad nije pratila modne vijesti prije nego što Mayhem-pseudonim usvojen od Dean Winters Allstate reklama- nije počela obraćati pozornost na haljine koje su se pojavljivale na Angienom newsfeedu. 'Nisam imala pojma što radim,' rekla je Angie. I dok Mayhem osobno nije bila dostupna tijekom našeg telefonskog razgovora–imala je važnijeg posla, ljuljati se na ljuljačci-kasnije je objasnila svoju novostečenu modnu edukaciju s tipičnom bezbrižnošću. 'Upravo sam to naučila,' rekla je Mayhem.

Jennifer Lopez in Gucci
Jennifer Lopez in Gucci

Približavanjem 2014 Costume Institute Gala Benefit eventa, Mayhem je otkrila svoje favorite iz Galine ne tako davne povijesti. Za početak, tu je Sarah Jessica Parker u tartanu kojim je odala poštovanje Alexandru McQueenu i njegovoj 'Savage Beauty'. Tu je i Lauren Santo Domingo u voluminoznoj Oscar de la Renta haljini iz njegove 'Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations.' izložbe 2012. godine. Nezaobilazna je i Rihanna u svom smokingu, namjenjenom izvedbi s Kanye Westom, 2009. godine.  Kada su ju pitali da izdvoji svog favorita među Met haljinama, bez oklijevanja istaknula je Ashley Olsen u vintage Christian Dior Coutureu, iz 2011., kada je prisustvovala na eventu s Christianom Louboutinom. 'Sviđa mi se boja i rukavi,' rekla je. 'Puffy su. I puffy rukavi su fenomenalni.'

Sarah Jessica Parker in Alexander McQueen
Sarah Jessica Parker in Alexander McQueen