Citroën, Naomi Campbell i Franca Sozzani u humanitarnoj akciji

| Lifestyle |

Franca Sozzani

Ženevski sajam automobila definitvno je jedna od najaktualnijih tema ovoga tjedna. Osim brojnih noviteta u automobilskoj industriji, sretnici koji su se našli na sajmu mogli su sudjelovati i u hvalevrijednoj humanitarnoj akciji Citroëna i L'Uomo Vogue.

Naime, Franca Sozzani (glavna urednica Voguea Italija, L'Uomo Vogue i UN-ova ambasadorica za Fashion 4 Development ) i Thierry Metroz (direktor Citroën "DS Line" Style centra) sinoć su javnosti predstavili rezultate humanitarne kolaboracije. Citroën DS3 Cabrio L’Uomo Vogue napravljen je isključivo za ovu akciju i prodan na aukciji za 100.000 eura čiji prihod u potpunosti ide za Women Create Life, projekt ostvaren uz pomoć WHO-a, specijalizirane agencije UN-a. Sama Franca objasnila je kako: “Ovim projektom slavimo trud Citroëna i L’Uomo Voguea koji podupiru žene diljem svijeta u njihovom nastojanju da sebi i svojoj djeci poboljšaju uvjete života te ostvare napredak unutar svoje zajednice.” Franca je u projekt uključila i po nekima naljepšu svjetsku manekenku ikada Naomi Campbell koja je snimila video u kojem podržava akciju u kojoj se osposobljavaju ljudi koji trebaju pomoć i to uz umjetnost i kreativnost.

Naomi Campbell u humanitarnoj akciji Citroëna i L'Uomo Voguea

Najnoviji Citroënov model inspiriran je sofisticiranom estetikom L'Uomo Voguea i trendovima u muškoj modi, a izrađen je od najfinijih materijala i po pravilima suvremenog dizajna. Thierry Metroz, direktor DS linije detaljnije ga je opisao kao: “jedinstvenu verziju koja podrazumijeva specifične boje i materijale korištene u eksterijeru, a koje se savršeno uklapaju u Citroënovu DS liniju. Unutrašnjost podsjeća na sportske automobile iz prošlosti za koju su zaslužni u Atelieru Vanhulle dok su naši tehničari, specijalizirani za konceptne automobile, sudjelovali u cijelom procesu nesebično dijeleći njihovo dosadašnje iskustvo.”