Brojni poznati na humanitarnom božićnom koncertu

| Lifestyle |

Zrinka Cvitešić

Tradicionalni Vip božićni koncert održan je sinoć, trinaestu godinu za redom, u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje su poslovni partneri, suradnici i prijatelji Vipneta uživali u originalnim aranžmanima blagdanskih evergreena u izvedbi velikih glazbenih zvijezda. Pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog koncert je započeo jednom od suvremenih jazz skladbi ‘Last Train Home’u izvedbi Matije Dedića. Najbolja hrvatska violončelistica Monika Leskovar oduševila je izvedbom u suradnji sa Zagrebačkim solistima, ajedan od najtraženijih svjetskih mlađih tenora Tomislav Mužek svojim glasom publiku je ostavio bez daha. Posebno dojmljiva bila je izvedba 'Amazing Grace' koju je Mužek otpjevao s Tonijem Cetinskim.  Na ovogodišnjem koncertu po prvi je put nastupila i bosanska glazbena diva Amira Medunjanin, koja je zajedno s Mužekom i Leskovar izvelajednu od najpoznatijih pjesama Lou Reeda 'Perfect Day'.

Pravo glazbeno iznenađenje bilo je gostovanje glazbenika čije skladateljsko, pjesničko i izvođačko djelovanje već niz desetljeća obilježava našu glazbenu scenu. Arsen Dedić i Gabi Novak u pratnji Matije Dedića izveli su Arsenova djela 'Božićna' i 'Slavit ćemo sami' te 'Odlazak', pjesmu Tina Ujevića za koju je glazbu napisao Arsen Dedić. Posebno zbog nastupa na Vip božićnom koncertu Zrinka Cvitešić doputovala je iz Londona gdje živi posljednjih godinu dana. Svoj prvi veliki glazbeni nastup Zrinka je imala upravo na Vip božićnom koncertu u HNK 2006. godine. Ovogodišnji koncert pamtit će se i po odličnim izvedbama mnogih mladih lica poput dubrovačke grupe Silente, mlade vokalistice Ive Ajduković,  makedonske pjevačice Karoline Gočeve  te skladatelja i pijanista umjetničkog imena J.R. August

Jelena Veljača, Mladen Pejković i Bernd Schmutterer
Jelena Veljača, Mladen Pejković i Bernd Schmutterer

Ovogodišnja Vipnetova donacija u iznosu od 500 tisuća kuna namijenjena je razminiranju dijela obale rijeke Mrežnice u općini Generalski stol u Karlovačkoj županiji.