BMW predstavio fantastični koncept Active Tourer Outdoor

| Lifestyle |

BMW Active Tourer Outdoor

Nakon što je prošlog mjeseca najavila ovo predstavljanje, kompanija BMW otkrila je svoj koncept Actiove Tourer Outdoor koji će biti predstavljen na sajmu OutDoor Friedrichshafen u Njemačkoj. Ovaj koncept ima iste dimenzije i pogon poput prošlogodišnjeg koncepta Active Tourer koji je predstavljen na Sajmu automobila u Parizu. Dug je 4.350, širok 1.833 i visok 1.576 mm, dok njegovo međuosovinsko rastojanje iznosi 2.670 mm. To je plug-in hibrid, koji koristi 1,5-litarski benzinski motor koji pokreće prednje kotače te električni motor koji napaja litij-jonska baterija visokih performansi. Prosječna potrošnja iznosi 2,5 litara na 100 prijeđenih kilometara. Emisija CO2 iznosi 60 g/km. Ukupna snaga automobila iznosi 190 KS.

BMW Active Tourer Outdoor
BMW Active Tourer Outdoor

Koncept BMW Active Tourer može koristiti samo električni pogon i tako prijeći 20 do 30 kilometara. U hibridnom modu od 0 do 100 km/h ubrzava za osam sekundi, a maksimalna brzina iznosi 200 km/h. Automobil je obojan u Gold Race Orange boju, a dobio je 20-inčne kotače. Koncept je dobio i nosač za dva bicikla, koji se može spremiti kako ne bi zauzimao prostor kada se ne koristi.

BMW Active Tourer Outdoor
BMW Active Tourer Outdoor

Planova za produkcijsku proizvodnju zasad nema, ali će ovaj koncept zasigurno utjecati na nadolazeći model Serije 1 GT, koji će se na tržištu pojaviti prije kraja ove godine.