Blagdansko ozračje u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu

| Lifestyle |

Franka Batelić i Oliver Dragojević

Vip božićni koncert još je jednom pokazao svoju popularnost pa se i sinoć tražila karta više, a poslovni partneri, suradnici i prijatelji Vipneta uživali su u božićnim pjesmama koje su oduševile prepuni HNK. Već dvanaestu godinu zaredom vrhunske glazbene zvijezde izvode originalne aranžmane blagdanskih evergreena.

Pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog i producenta Ante Gele sinoć je u neobičnoj glazbenoj kombinaciji s DJ Phat Philliem zasjao najbolji hrvatski ansambl klasične glazbe Zagrebački solisti. Mlada pijanistica Matea Leko nastupila je s kantautoricom i jazz vokalisticom Tonyom Lynette s kojom je izvela bezvremensku „Silent Night”, dok je s poznatom slovenskom violinisticom Tanjom Sonc izvela klasična djela Brahmsa i Dvořáka.

Maya Sar, predstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu ubraja se u najbolje vokale mlađe generacije u regiji te je u HNK izvela „True Colors”. Massimo koji je već dva desetljeća u vrhu hrvatske glazbene scene izveo je „God only knows”. U duetu s Mateom Leko otpjevao je poznatu baladu „One”, a s Mayom Sar „When I fall in love”.

Mlada Franka Batelić u duetu s Lukom Belanijem izvela je „Merry Christmas Baby”, a sa župnim zborom Izvor, jednim od najboljih zborova mladih Zagrebačke nadbiskupije otpjevala je „This Christmas”. Glazbena legenda Dado Topić izveo je svoj vječni hit „Da li znaš da te volim”, sa zborom Izvor otpjevao je „All you need is love”, a u duetu s Mayom Sar „Što me čini sretnom”. Nakon izvedbe Tonye Lynette, Adrijane Baković i zbora Izvor koji su za kraj koncerta otpjevali „Faith” i hrvatsku tradicionalnu skladbu „Faith”, koncert je završen nastupom Olivera Dragojevića, koji je bio iznenađenje večeri.

Osim blagdanskog ugođaja i druženja s poslovnim partnerima, tradicionalni Vip božićni koncert ove je godine poprimio i humanitarnu notu. S ovogodišnjom donacijom od 500 tisuća kuna za razminiranje područja oko planinarskog doma pod Štirovcem, Vipnet je do sada razminirao gotovo milijun i pol četvornih metara Hrvatske. U galeriji pogledajte tko se sve pojavio u Hrvatskom narodnom kazalištu.