Autići kao novi način javnog prijevoza?

| Lifestyle |

Koncept budućeg javnog prijevoza u Parizu

Godina je 2046.,  nalazite  se u Parizu, vraćate se u hotel sa punim rukama od shoppinga, no ne ulazite u podzemnu niti hvatate taxi. Ulazite u mali savršeni električni autić, svoje vrećice spremate u pretinac namjenjen posebno za to, parkirate se pred hotelom i ostavljate ga jednako kao što ste ga uzeli. Za sada samo maštarija, uskoro bi se mogla pretvoriti u stvarnost koju vjerojatno nećemo morati čekati do 2046. godine.

Dizajner Daisuke Iguchi  osmislio je ovaj koncept društvenog dijeljenja automobila i novog načina javnog prijevoza. Ako uzmemo u obzir činjenicu da ovaj koncept postoji u mnogim europskim gradovima, samo da se radi o biciklima, a ne o električnim autićima, uvjereni smo da priča sa početka teksta nije samo puko maštanje. Ovaj urbani električni gradski auto zamišljen je tako da može primiti jednog ili dva čovjeka, a ima i mini prtljažnik sa stražnje strane.

Sistem je jednostavan, diljem grada postaviti će se male stanice gdje će biti sparkirano nekoliko autića, vi ćete ubaciti lovu i voziti se te autić vratiti na bilo koju drugu stanicu u gradu. Naravno postoje mogućnosti prepaid kartica , a na početku ćete morati otvoriti svoj korisnički račun kako bi se osigurali da autić nećete odvesti doma. Zamisao ovog dizajnera je da velike poznate kompanije doniraju autiće koje bi odijenuli u znakovlje svoje kompanije kako bi autići služili kao alati promocije što definitivno nije loša ideja. Tako bi ovaj projekt pod nazivom “The 2046 Parsonal Commuter” bio dobro dijelo za okoliš, za javni prijevoz, za građane, ali i za kompanije koje bi se na taj način našle novi cool način za doći do svojih potrošača . Dizajn ovog autića definitivno je nešto što privlači pažnju, a ogromni prozori omogućuju putnicima da uživaju u pogledu na prekrasan Pariz. Ovaj projekt definitvno ima našu potporu!