Aston Martin DB5 je auto kojem se James Bond uvijek vraća

| Lifestyle |

Sean Connery i DB5

Prije pedeset godina prikazan je prvi nastavak o tajnom agentu, James Bondu naziva 'Dr. No', i od tada se slavni agent vozio u Jaguaru, Audi-ju, Bentleyu, Alfa Romeu i drugima. Međutim, auto kojemu se Bond uvijek vraća je Aston Martin DB5, kojeg smo mogli vidjeti u nastavcima; 'Thunderball', 'Goldfinger', 'Tomorrow Never Dies', 'The World is Not Enough', 'Casino Royale' i u najnovijem 'Skyfall'.

Prvi primjerak Aston Martin DB5 automobila proizveden je 1963. godine i nazvan je po industrijalcu David Brownu koji je kupio kompaniju Aston Martin 1947. Njegova tadašnja cijena bila je 4247 funti, što odgovara današnjih 86 8650,00 američkih dolara. Prozvedeno je samo 122 primjerka vozila bez krova, a vlasniku Aston Martina izrađen je custom made model sa dužim i širim stražnjim dijelom koji mu je služio za lovačke pse i lovačku opremu.

Bondova verzija ovog prekrasnog automobila imala je dvije ugrađene strojnice, registarske pločice koje se okreću, zastrašujuće branike i navigacijski sustav koji je bio ispred svog vremena. Iako je Bond vozio razne vrste automobila kroz dugi niz godina, ostaje vjeran Aston Martinu i legendarnom DB5 modelu. U galeriji pogledajte fotografije najljepšeg automobila kojeg je James Bond ikada vozio!