Antena Zagreb i brojni poznati "Za ljepši grad"

| Lifestyle |

Brojni poznati podržali akciju Antene Zagreb

Glumice Nataša Janjić i Kristina Krepela, najpoznatija hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović, kapetan KK Cibone Marin Rozić i njegov suigrač Marko Jagodić Kuridža, Pjevačica grupe Colonia Indira Vladić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, voditelji Antene Zagreb Zlata Muck, Ivan Vukušić i Ivana Mišerić te ambasadori Duško Modrinić i Doris Pinčić samo su mali dio onih koji su danas podržali prvu akciju Antene Zagreb  "Za Ljepši grad".

Prva akcija održala se u parku Travno iza Mamutice, a osim svojim pojavljivanjem poznate osobe pokazale su i veliko umijeće u farbanju, čišćenju, lakiranju, kopanju te su uz pomoć mnogobrojnih građana i djece parku dali novi i puno svježiji izgled. Postavljene su nove klupe, novi koševi za smeće, nove sprave za igranje, dok su postojeće sprave obnovljene čime su stanovnici Travnog dobili okupljalište na kojem će s radošću i zadovoljstvom provoditi svoje vrijeme u igri sa svojim najmlađima.

'Baš mi je čast da ste me pozvali iako ja nisam Zagrepčanka, ali jako volim biti u Zagrebu i nastavit ću živjeti ovdje i drago mi je da postoje ovakve akcije u kojima ga možemo učiniti još ljepšim. Ja Zagreb doživljavam kao neku majku koja sve nas koji ovdje dođemo studirati i raditi', rekla je Doris Pinčić koja je na akciju povela i pomagača, svog zaručnika Borisa Rogoznicu.

Brojni poznati podržali akciju Antene Zagreb
Duško Modrinić, Doris Pinčić i Boris Rogoznica

'Nije mi strano farbanje jer stalno doma nešto farbam osobito sada kad je došlo proljeće. Predivan je osjećaj nešto derutno pretvoriti u nešto ovako lijepo', rekla je Indira Vladić i priznala da se nakon 18 godina u Zagreb još uvijek jako loše snalazi po gradu no u parkić u Travnom će se sigurno vratiti.

Nataša Janjić ostala je zatečena količinom ljudi koje je zatekla na akciji, no priznala je kako je došla malo nepripremljena: 'Došla sam u štiklama, ali barem ću danas biti lijepa za naš Grad! Gledala sam kako se Zagreb kroz trinaest godina, koliko sam ovdje, mijenja na bolje i to mi je jako drago!'.

Jelena Pavičić Vukičević zamjenica gradonačelnika Bandića rado se pridružila radovima, priznala je da nema previše iskustva, ali ima puno dobre volje: 'Ono što je posebna vrijednost ove akcije to je upravo činjenica da naši sugrađani predlažu lokacije koje će se obnavljati, a kad već imaju toliki entuzijazam ne preostaje im ništa drugo nego da im se pridružimo u ovoj prekrasnoj akciji'.

Brojni poznati podržali akciju Antene Zagreb
Nataša Janjić

Akcija "Za ljepši grad" započela je 2010. godine kada je Antena Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom započela veliku inicijativu za uređenje lokacija diljem grada. Danas, četiri godine kasnije, Antena Zagreb je zajedno sa svojim slušateljima i građanima, zahvaljujući više od 400 prijava, uredila 9 lokacija u Zagrebu. Tako su novo lice u protekle tri godine dobili Park Mladenaca u Sigetu, pothodnik u Gajnicama, dječje igralištu u Donjoj Dubravi, pothodnik između  Zapruđa i Utrina, prolaz u Runjaninovoj, igralište Dječjeg vrtića u Sigetu, park ispred ulaza u tunel na Gračanima, Sportski centar na Ravnicama te park ispred stambenih zgrada u Vukomercu.

Uz brojne građane koji su se odazvali projektu "Za ljepši grad" veliku podršku cijeloj akciji dale su i brojne poznate osobe Zagreba pa su se uređenja, između ostalih, do sada prihvatili i igrači KHL Medveščak Zagreb, rukometaši CO Zagreba, košarkaši Cibone i Cedevite, vaterpolisti Mladosti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, glumice Mila Elegović i Tamara Garbajs, Silvio Marić, pjevačica Nina Badrić, Mile Kekin, Jacques Houdek, dečki iz Parnog Valjka, nekadašnji košarkaški reprezentativci Gordan Giriček i Mario Kasun, glumac Enis Bešlagić i još niz drugih koji su se s oduševljenjem uključili i aktivno sudjelovali u preuređenju parkova, pothodnika, igrališta i drugih lokacija.

Svi koji žele prijaviti preostale dvije lokacije kojima je potrebno preuređnje to još uvjek mogu učiniti putem weba Antene Zagreb: http://www.antenazagreb.hr/krece-za-ljepsi-grad-4/n8904/