Aleksandra Oparov, poznata stilistica za kosu na prestižnom seminaru Patrica Camerona

| Lifestyle |

Aleksandra Oparov

Patric Cameron jedan je od rijetkih umjetnika za kosu u svijetu. Njegovi seminari jedni su od najtraženijih, a isto tako i najskuplji.  Njegove vješte ruke inspiriraju frizere diljem svijeta i daju im poticaj u radu s dugom kosom.  Patrick je posvećen edukaciji i radi isključivo s frizerima željnim stjecanja znanja i novih vještina. Stil rada mu je ležeran, no iza te ležernosti stoje stotine sati rada i promišljanja o kosi. Prezenter je na gotovo svim najvažnijim svjetskim frizerskim događanjima. Rođen je na Novom Zelandu, a živi u Londonu gdje nekoliko puta godišnje organizira dvodnevne radionice svečanih frizura.

Aleksandra Oparov
Aleksandra Oparov & Patric Cameron

Upravo Hrvatica Aleksandra Oparov iz Rijeke jedna je od sretnica koja je dobila priliku pohađati ovaj prestižan seminar. "Grupa koja je ovaj put bila na edukaciji bila je internacionalna: od Indije, preko Brazila, Skandinavije do Irske i Rumunjske, te evo i ja kao jedina iz Hrvatske." izjavila je Aleksandra Oparov.

Ono što je još zanimljivo vezano za Camerona jest to da je neko vrijeme radio kao frizer, a onda se u potpunosti posvetio »proučavanju « duge kose kojoj je posvećen i danas, s tim da se isključivo posvetio edukaciji frizera, piše knjige i izdaje videopriručnike.

Aleksandra Oparov
Aleksandra Oparov

"Ono što je ove godine novost kod duge kose jest to što se naglasak stavlja na mekoću. Frizure nisu savršeno počešljane, već djeluju pomalo »neuredno« i ležerno, kao da su ih žene same radile, a ne frizer. Uz to, za ovu ljetnu sezonu in su valovi, takozvani »beach wave«. Može se raditi na dugu kosu ili na bob varijanti, ali imperativ je mekoća. Kad je riječ o bojama, naglasak je na svijetlim nijansama, a u trendu je nijansiranje. Nije riječ o ombre tehnici, već o takozvanom 3D farbanju kose. Kosa se boji u tri faze koje se stope u jednu nijansu i na taj način dobivamo prirodan efekt," ističe Aleksandra Oparov te nadodala:"Jako je važno zaštititi kosu preko ljeta, kao i kožu. Ako se njome ne bavimo ljeti, na jesen iziskuje puno jaču njegu, odnosno šišanje ispucalih vrhova i obnavljanje maskama. Zato je dobro nositi i šešir ili koristiti proizvode za zaštitu kose od sunca. Kosu, kao i kožu valja iznova namazati nakon svakog izlaska iz mora. Njezi kose treba se posvetiti kao i njezi kože. Ako se to dobro odradi, rezultati su doista vidljivi jer je kosa lijepa i zdrava. Ako kosa nije elastična, teško je napraviti dobru frizuru."

Aleksandra Oparov
Aleksandra Oparov