Dijeli nas 6 tjedana od INmusica - evo što vam je sve potrebno!

| Lifestyle |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

INmusic
INmusic

Samo nas 6 tjedana dijeli od ovogodišnjeg jubilarnog 10. INmusica do kojeg dane i sate trošimo, naravno nikako ne uzalud, slušajući s YouTubea bendove kao što su Florence + The Machine, Franz Ferdinand & Sparks, La Roux, Placebo, Of Monsters and Men, Paulo Nutini, Rambo Amadeus, Johnatan i Repetitor. Jeste li spremni za najbolji festival u regiji?

Kako vas ne bismo ostavili same poput Paleta da se snalazite s festivalskim ludilom, pažljivim smo promatranjem i dubokim razmišljanjem te raspravljanjem u redakciji osmislili detaljan vodič što, gdje i kako sve ponijeti na INmusic, a da pritom nemate previše stvari koje vam nisu potrebne. Ne, vjerujte nam, ne treba vam okvir za sliku, šiljilo, highlighter ni poseban tiskani vodič s uputama kako se dobro zabaviti na festivalu. 

Valja nadodati kako je ovaj vodič prilagodljiv svakako i za ostale uzbudljive festivale koji vas i nas očekuju ove godine, stoga se bacimo na Prvi Wall.hr-ov festivalski vodič - čitajte pažljivo, nemojte preskočiti niti jednu točku jer ćemo znati da jeste. (Ps. o odjeći neće biti govora jer znamo da tu sigurno nećete pogriješiti!)

1. Karte - da ne bilo "a rekli smo vam..."

Karte za INmusic (foto by Emili Valenta)
Karte za INmusic (foto: Emili Valenta)

Da, zvuči banalno i glupo, ali nam se nećete smijati kad dođete pred ulaz i sjetite se da ste ih ostavili na kuhinjskom stolu, u drugim hlačama dok ste se presvlačili, drugoj torbi koja je ostala kod bake ili zakačane na hladnjaku. Tad bi se mi mogli vama smijati, ali ne jako - stoga prvo pažljivo spremite su karte na mjesto gdje ih sigurno nećete zaboraviti.

2. Nabavite praktičnu torbicu koju možete objesiti oko vrata pa nek vam je netko pokuša ukrasti

H&M novčanik
H&M novčanik

Novce i osobnu iskaznicu morate ponijeti jer nikada ne znate što se može dogoditi (uostalom znamo da šankova ima doista mnogo) stoga ih držite najbliže sebi moguće i nabavite novčanik koji ćete moći objesiti oko vrata i sakriti u majicu, a unutra će vam se nalaziti ono što stvarno ne biste trebali izgubiti. 

3. Ruksak koji ne izgleda kao da ćete se preseliti na Jarun

Zara ruksaci
Zara ruksaci

Jedan od svakako ključnih elemenata ovoga vodiča za dobar festival je dobar ruksak koji naravno mora i dobro izgledati jer time je obavljeno pola posla. No mora biti i funkcionalanpregledan. Nemojte u njega spakirati stvari kao da zauvijek odlazite od svoga doma, no opet nemojte ga ostaviti praznim jer vam onda ni ne treba. Ključne stvari koje morate spakiratu u njega su:

 • voda
 • kišobran/kabanica
 • sredstvo protiv komaraca
 • rezervna majica s dugim rukavima
 • toaletna torbica o čijim ćemo pojedinostima u sljedećem broju.
Sredstvo protiv komaraca, EQUA boca za vodu, Zara sklopljivi kišobrani
Sredstvo protiv komaraca, EQUA boca za vodu, Zara sklopljivi kišobrani

Ako niste preveliki fan šarenih ruksaka, donosimo i one jednostavnije i elegantnije, no ako vas oni nikako ne privlače, ova Zarina torbica koju možete zakačiti za remen koji joj pripada gotovo je savršena za festivalske zabave! Osim svega navedenoga, trebali bismo istaknuti kako je ove godine ruksak gotovo najmoderniji dodatak koji možete imati na sebi. Just sayin!

Torba s resicama (H&M), ostale Zara
Torba s resicama (H&M), ostale Zara

4. Toaletna torbica kao glavni dio ruksaka i ženskog svijeta

H&M toaletna torbica
H&M toaletna torbica

Toaletna bi torbica trebala biti ispunjena onim NUŽNIM kada je festivalsko vrijeme. Jasno je zašto smo to napisali tiskanim slovima jer - žene. Stoga ono što morate ponijeti sa sobom u torbici je:

  • suhe/vlažne maramice
  • gumice/ukosnice za kosu
  • balzam za usne
  • uloške/tampone (nikad ne znate)
  • maleni dezodorans
  • zvakaće gume/mint bombone
Popravite šminku, ali stvarno ako baš morate!
Popravite šminku, ali stvarno ako baš morate!

5. Ne zaboravite na sunce (ili stil) - sunčane naočale i/ili pokrivala za glavu

Lijevo naočale H&M, desno sve Zara osim šilterice H&M
Lijevo naočale H&M, desno sve Zara osim šilterice H&M

Kako god bilo, važno je da se od sunačnih zraka dobro zaštitite kremom s zaštitnim faktorom, sunčanim naočalama, šeširima, šiltericama i maramama. No ako sunca nema, svakako će vam ovi rekviziti doći kao savršeni modni dodaci koji su neizostavni dio svakok glazbenog festivala.

6. "Girls at the festivals be like..."

H&M trakice za kosu
H&M trakice za kosu

Osim što vas čini ljepšim i vedrijim držat će kosu na mjestu podalje od vašeg lica, a trakicu s cvjećem možete napraviti i sami. Svakako tu su i mašnice za svezanu kosu, ali svakako ne zaboravite na festivalsko pravo koje nalaže da se imate pravo šminkati i slikati po licu sve ono što se ne usudite ostalih dana u godini. Naravno, s dozom ukusa.

Cvijeće u kosi Coachella style
Cvijeće u kosi - Coachella style

Coachella je svakako uzela maha sa svojim hipi izdanjima zbog kojih je umjetno cvijeće u kosi postalo opravdavano i van festivala - mi se ne bunimo! Svakako bi svaki ljetni festival bio potpuno promašen ne stavite li barem jedan cvjetni detalj na sebe. 

7. Za kraj ono najvažnije - dobra obuća

Replay čizme (Mass), Soviet tenisice (Comfort&Life), Zara tenisice
Replay čizme (Mass), Soviet tenisice (Comfort&Life), Zara tenisice

Jedno je sigurno - koliko god toplo bilo, nemojte nositi sandale ili cipele s visokom petom na festivale koji se održavaju na otvorenom na travnatoj površini, pogotovo ako vam je život mio ili barem stopala. Što znači da ste "ograničeni" na tenisice ako je vrijeme lijepo ili čizme za kišu. Svakako su nam draže tenisice, no čizma glavu čuva stoga se ni za to ne moramo brinuti. Samo neka su udobne kako biste mogli u njima skakati i uživati cijelu noć tri dana za redom. Spremni ste! Ajmo na INmusic!

Nemojte INmusic provesti ovako
Big NO NO

Ps. Nemojte ovako provesti svoje festivale, mentalni su videozapisi puno upečatljiviji od onih na mobitelima, Facebooku i/ili Instagramu.