Zaljubljeni smo u "Latica" nakit glumice Petre Kurtele

| Fashion |

Zaljubljeni smo u
 
Svi je se sjećamo kao zgodne, ali problematične Lane iz serije "Zabranjena Ljubav", a u međuvremenu je ova mlada glumica zasjala u nizu uspješnih kazališnih predstava. Pričamo li o popularnim domaćim glumicama, Petra Kurtela je svakako ime koje će se pojaviti pri vrhu liste. Naime, Petra osim svojim poslovnim uspjesima, javnost oduševljava i svojim istančanim ukusom za modu i nerijetko je proglašena jednom od najbolje obučenih djevojaka na sceni. No izgleda kako ona ima još jednu svoju talentiranu stranu za pokazati - dizajnira prelijep minimalistički nakit
 
Petra u slobodno vrijeme izrađuje nakit od svježeg cvijeća i epoxi smole, no sada se odvažila i hobi pretvoriti u nešto više; Brend je nazvan "Latica", a prve narukvice već uveseljavaju modne kombinacije njenih klijentica. Petri smo se javili za kratak razgovor vezan isključivo za njenu novu ulogu, onu dizajnera. U nastavku saznajte sve što trebate znati o nakitu za kojega vjerujemo da će uskoro postati hit na ulicama diljem Lijepe naše
 
1) Jeste li jedna od onih djevojaka koja je od malih nogu voljela nešto izrađivati za sebe i svoje prijatelje? 
Plela sam narukvice prijateljstva i puno sam crtala, ali najveća preokupacija u moje vrijeme ipak je bio gumi-gumi i veranje po stablima. Tek me u zadnje vrijeme uhvatila želja da sama izrađujem poklone prijateljima i poznanicima. Sasvim je drugi osjećaj kad poklanjam nešto što su stvorile moje ruke, bili to ušećereni arancini, home made rakija ili nakit. 
 
2) Kako ste došli na ideju izrade nakita i krajnje se odlučili na taj korak? Je li nakit možda vas fetiš?
Nije nikako. Fetiš su mi kupači kostimi. Ni sama ne znam zašto. Nisam neki tip od nakita, ali Laticu sam baš iskreno poželjela napraviti i nositi. Osim meni, narukvice su se svidjele gotovo svima pa je stvar krenula sama od sebe.
Zaljubljeni smo u
Latica by Petra Kurtela//Rajna Raguž za Journal.hr
 
3) Što je specifičnost vašega nakita? Po čemu smatrate da će se istaknuti na tržištu?
Mnogi komentiraju da je poseban i da nisu vidjeli ništa slično na tržištu. Ne znam je li doista tako ali znam da me sve to veseli. Vjerujem i da je cijena prihvatljiva i da se osjeti neki „touch“ ručnog rada. Možda nije svaka latica savršena, ali je zato posebna i unikatna. 
 
4) Koje su prve kritike prijatelja i kolega na vaš rad? Je li im vas poslovni pothvat bio iznenađujuć? 
Ne bih to nazvala poslovnim pothvatom. To je samo hobi koji je neočekivano prerastao u nešto čemu se nisam nadala, tako da se tek sada hvatam u koštac s logistikom.
 
5) Primate li već upite i narudžbe? Ako da, što klijentima najviše zapinje za oči?
Primam, za sada samo preko stranice www.facebook.com/laticabypetrakurtela. Čini se da se zainteresiranima najviše sviđaju metalne narukvice s trešnjinim cvijetom.
 
6) Je li ovo vaš prvi doticaj s dizajnom? Bi ste li se iskušali u modnom dizajnu?
Modni dizajn nekoć sam studirala na TTF-u no prevagnula je ljubav prema glumi, kojoj sam se u potpunosti posvetila. Gluma mi je na prvom mjestu i to se nikada neće promijeniti. Ako se i posvetim dizajnu, to će biti samo hobi.
Zaljubljeni smo u
Latica by Petra Kurtela//Rajna Raguž za Journal.hr
 
7) Zasad u ponudi imate narukvice, no mislite li nadograđivati brend? 
Planiram napraviti "special edition" seriju narukvica napravljenih od djetelina s četiri lista.  
 
8) Kako u stvari izgleda izrada jednog ovakvog unikatnog komada nakita?
Prvi je korak sakupljanje cvijeća, zatim prešanje te rad s epoxi smolom. Nakon sušenja koje traje petnaestak sati, dobivene privjeske bušim i po potrebi brusim. Kada su gotovi, preostaje mi samo da ih spojim u metalnu narukvicu ili narukvicu od srebra. Njih izrađujem ručno, uz pomoć kliješta. 
 
9) S obzirom na to da ste jedna od domaćih celebrityja čiji stil se uvijek hvali, kako biste predložili kombiniranje ovog tipa nakita?
Razlog zašto sama rijetko nosim nakit je taj što mi je često „naporno“ kombinirati ga i usklađivati s odjećom. U odijevanju nisam sklona minimalizmu pa mi nakit često izgleda kao višak, no narukvice Latica toliko su decentne da pašu uz sve. Predlažem ih uz svaku kombinaciju. Ja ih ne skidam s ruke!