Nova svježina Dior Hommea: Pogodak ili promašaj?

| Fashion |

Nova svježina Dior Hommea: Pogodak ili promašaj?

Zamislimo li miks sporta, luksuza, punka i dekadentne buržoazije, poprilično smo detaljno dobili pregled nove kolekcije Krisa Van Asschea za Dior Homme. Proljeće i ljeto 2016. svakako izgleda zamamno iz muške perspektive, iako nedovoljno kaotično i zaigrano kako znamo da Kris može. Iako mu pojedini kritičari jako zamjeraju upravo to, ne bi se složili s time da kolekcija nije dovoljno edgy; Edgy je u mjeri kojoj treba biti, a da bi istovremeno bila zanimljiva i primjerice potencijalnim klijentima koji teže poslovnom odijelu s malo buntovništva. Kada se već priča kako Dior ne zarađuje od Simonsove odjeće, barem da se digne malo prodaja muške...

Kolekcija je otvorena odijelima od 3 komada u kombinaciji s tenisicama i čizmama, a nadograđivana je kaputima, košuljama kratkih rukava, vestama bez rukava, uskim hlačama, torbama i jaknama, koje podsjećaju na klasičnu "spitku", nekoć komercijalno vrlo omražen komad s negativnim konotacijama, a danas posljednji modni "krik", koji po stupnju legende spada rame uz rame s primjerice tenisicama Nike Air Force 1. Njena naprosto fantastična reinterpretacija prikazana je u narančastoj kroko koži, kojom je bojom odan pečat originalu, no materijalom je približena kupcima dubljeg džepa.

Nova svježina Dior Hommea: Pogodak ili promašaj?
Dior Homme SS 2016.

Zaigranost čistim linijama i besprijekornom tailoringu dana je vrlo suptilnom dekonstrukcijom, karakterističnom za Belgijce, u obliku prošivenih rubova u jarkim bojama, naglašavanja džepova, orukavlja i sličnih, kao i dodavanje mnogobrojnih cifova na odijela, s time još i na vrlo atipična mjesta. Razigranost je dao i motiv bijela cvijeća koji oduševljava u svojoj dvodimenzionalnosti, dok su najefektnije kombinacije s military uzorkom.

Iako je ideja revije bila pronaći red u neredu, više bismo rekli da smo u redu pronašli malo nereda, i ponavljamo, čisto dovoljnog. Ipak ovo nije Kris Van Assche, već samo Dior Homme, čak i ako zaista je manje "divlji" nego proteklih sezona.

Nova svježina Dior Hommea: Pogodak ili promašaj?
Dior Homme SS 2016.