7 torbica koje nose najmoćnije žene svijeta

| Fashion |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

7 torbica koje nose najmoćnije žene svijeta
7 torbica koje nose najmoćnije žene svijeta

 S dugim brojkama cijena na etiketi i još dužim listama čekanja, svijet luksuznih dizajnerskih torbica polazi od toga koje će komade odabrati određen broj žena te ih nositi u ruci pred cijelim svijetom. Ono što primjerice vidimo na Kate Moss, Kim Kardashian i Oliviji Palermo gotovo momentalno postaje IT komad i jedna od najtraženijih torbica. Luksuzna torba ima takvu moć da može jednu običnu ženu u sekundi pretvoriti i dovesti na listu najbolje odjevenih žena svijeta.

Stoga nije ni čudo da su modna očekivanja jako visoko - što neobičnija, što nedostupnija, što skuplja (265,000 kuna za torbicu?!) - to bolja! Kako bismo proslavili moć dobre torbe, odabrali smo top 7 najcjenjenijih torbica 2015. godine! Od Chanelove klasične 2.55 pa sve do Chloé Drew torbice —plus, donosimo i neke puno povoljnije high-street verzije...

1. Chanel 2.55 Classic Flap Bag (cca 35,000 kuna)

Chanelova najpoznatija i najslavnija torbica svih vremena. Svake godine dobije redizajn i svakako je najomiljenija luksuzna torbica modnog svijeta. Klasik koji ide uz sve te statement dodatak koji svaki outfit pretvara u još bolji.

Chanel 2.55 Classic Flap Bag ili Zara Leather Chain Bag?

2. Chloé Drew Bag (cca 13,000 kuna)

Neutralna Drew torbica je best seller upravo zato što je nosiva na sto načina i odgovara uz svaki ton i boju. 

CHLOÉ Drew small textured-leather shoulder bag
CHLOÉ Drew small textured-leather shoulder bag

3. Saint Laurent Shoulder Bag (cca 11,000 kuna)

Nije ni čudno da je Saint Laurentova torbica bila takav hit među ,mnogim modnim ikonama: Praktična? Da. Nosiva? Da. A tek preslatke resice!

SAINT LAURENT Monogramme small metallic lizard-effect leather shoulder bag
SAINT LAURENT Monogramme small metallic lizard-effect leather shoulder bag

4. Chloé Marcie/Hudson Bag (cca 4,500 kuna/cca 11,000 kuna)

Veća Hudson bag ili manja Marcie? Zbog obje će se street-style fotografi okretati za vama! Apsolutni hit među trendsetericama, ove predivne Chloe torbice morale su doći na našu listu. Plus: u Mangu smo pronašli prilično sličan komad za svega 150 kn!

CHLOÉ The Marcie mini textured-leather shoulder bag ili CHLOÉ Hudson mini whipstitched leather shoulder bag?
CHLOÉ The Marcie mini textured-leather shoulder bag ili CHLOÉ Hudson mini whipstitched leather shoulder bag?

5. Loewe Puzzle Bag (cca 14,000 kuna)

Prostrana kožna Puzzle torba dokazala se kao jedan od favorita među modnim urednicama, blogericama i street style zvijezdama u 2015. godini! Njezin cool look i praktični oblik čine ju savršen dizajnerskom torbicom za svaki dan i ljubiteljice minimalizma.

LOEWE Puzzle small leather shoulder bag
LOEWE Puzzle small leather shoulder bag

6. Fendi Baguette Bag (cca 6,700 kuna)

Fendi Baguette mini torbica dolazi u velikoj paleti boja. Obožavaju je najbolje odjevene žene svijeta zbog njenog klasičnog dizajna koji odgovara apsolutno svakom outfitu i stilu. Tajna je u pronalasku one koja 100% odgovara baš vama. 

FENDI  Micro Baguette Leather Shoulder Bag
FENDI Micro Baguette Leather Shoulder Bag

7. Hermès Birkin Bag (od 130,000 kuna do 630,000 kuna)

Nismo mogli završiti listu bez Birkin torbe. Ovisno o modelu, veličini, koži i boji - cijena ove torbice nevjerojatno varira i postiže nestvarne cijene. Birkin torba oduvijek je bila rezervirana samo za najmoćniju modnu elitu, ali bez obzira na vrtoglave cijene - ovo je torba s najdužom listom čekanja!

HERMÈS VINTAGE  'Birkin' bag
HERMÈS VINTAGE 'Birkin' bag