Zavalite se u travnatu Pratone lounge fotelju

| Design |

Pratone Lounge Chair by Gufram

Pratone lounge foteljaje nekonvencionalano sjedište, odnosno stolica za ležanje potpuno izvan tradicijskih vrijednosti kao dio vrta koji je namjerno postavljen izvan proporcija. Izrađena od poliuretanske pjene u obliku zelene visoke trave, Pratone lounge fotelja odjednom postaje podatna i nepredvidljiva, stvarajući nekonvencionalnu situaciju sjedenja koja izaziva sjedeće i tradicionalne dizajnerske vrijednosti. To je komad namještaja za individualan ili kolektivni odmor - privremen, nestabilan te uvijek osvojen zbog elastičnosti materijala.

Pratone Lounge Chair by Gufram

Počevši od dva suprotna misterija - trave kao biološke reference i materijala za industrijsku proizvodnju kao prisutnost umjetne reference - ovo sjedište nalazi svoje mjesto među formalnim istraživanjem s ciljem da se ljudi oslobode uobičajenog ponašanja.

Pratone Lounge Chair by Gufram

"Pratone" izgleda kao travnjak kakvog iz mravlje perspektive napravljen od plastike. Fotelju Pratone tvrtke Gruppo Strum (G. Ceretti, P. Derossi, R. Rosso) projektirao je Gufram, dizajner koji vam daje prostor za opuštanje između velikih vlasi trave.

2016. godine Gufram predstavlja svoj prvi i posljednji skandinavski proizvod: nordijski Pratone s ograničenom proizvodnjom od samo 50 komada - riječ je o posebnom doprinosu povodom njegovog pedesetog rođendana. Ako ste zainteresirani, možete naručiti fotelju putem connox.com.

Pratone Lounge Chair by Gufram