Ususret SuperUhu: Što jesti na festivalskom kampiranju?

| Wine and dine |

Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene
Šibenik

S obzirom na to da nam sutra službeno počinje festival SuperUho u Šibeniku na plaži BANJ i parkiralištu TEF-a, krajnje je vrijeme da pripremite torbu s hranom za kampiranje. Međutim, što jesti za vrijeme trajanja festivala? SuperUho se pobrinulo za sve posjetitelje festivala i osigurali im raznoliku ponudu hrane u suradnji sa svojim dobrim prijateljem, autohtonim fast foodom Šešula iz Šibenika.

Fast food Šešula poznat je po svojim ukusnim morskim delicijama u street food varijanti, a na festivalu će posluživati tuna steak, steak morskog psa, steak bakalare, kozice, srdele, girice... Međutim, oni koji nisu obožavatelji ribe i morskih plodova, moći će uživati u piletini, hamburgerima, salatama i raznoraznim vegetarijanskim sendvičima. Po običaju, uživat ćete i u raznoraznim vrstama pića, no bitno je naglasiti da je na festivalsku lokaciju zabranjeno unošenje bilo kakvih boca/limenki s tekućinom.

U kampu će također biti osigurana hrana za gladne kampere, a u ponudi će biti različite vrste peciva, slatkih i slanih, kava, sokova i sličnog. U kamp možete unositi bilo kakvu vrstu hrane i pića osim pića u staklenim ambalažama. I naravno, nije dozvoljeno paljenje vatre.

Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene
Raspored i plan festivala SuperUho 2014.

Međutim, što se najviše isplati nositi u kamp? S obzirom na to da idete na tri dana, sugeriramo vam da ručkove obavite u gradu koji nudi pregršt različite hrane po prihvatljivim cijenama. Izvan festivalske lokacije nalazi se originalni Šešula restorančić, po jednostavnim, domaćim i ukusnim jelima poznata je Marendaonica, a za dobru pizzu možete otići primjerice u pizzeriju Forum ili u pivnicu Toni. Svi željni fast fooda mogu se zaletjeti i do McDonald'sa u shopping centru Dalmare do kojega vozi autobus s glavnog kolodvora.

Doručci i večere nek vam budu što jednostavniji, a hranjivi jer vjerujemo da ćete biti budni do jutra i pritom konzumirati dosta alkohola. Kupite integralne krekere, paštete, mesni doručak, tvrdi sir, svježe voće i povrće, kruh, peciva... I kombinirajte različite vrste sendviča. Prednost ovog festivala je to što je 20-ak minuta pješke od strogog centra grada Šibenika što znači da svako jutro možete doručkovati i večerati svježu hranu, a niste osuđeni na držanje hrane isključivo u šatoru.

Nakon što pogledate sve čimbenike, za SuperUho festival imat ćete najmanje brige oko prehrane jer vam je sve dostupno. Jedino o čemu morate brinuti je da ostavite dovoljno novaca kako biste zadovoljili sve svoje potrebe u sljedeća tri dana.