Trenutno najljepši (ekološki osviješten i urban) stan na Manhattanu

| Design |

Prirodan i organski dizajn koji je širom otvoren prema eksterijeru polazišna je teza ovog fantastičnog doma na Manhattanu za šesteročlanu obitelj. Tako je njujorški dizajner Andrew Franz rekonfigurirao tri stana te stvorio ekološki osviješteno urbano utočište. Konačni rezultat je topla i bujna rezidencija zbog koje se osjećamo kao da smo dio prirode koja nas okružuje.

Andrew Franz design

Neobično oblikovane jedinice upotpunjene su s dvjema velikim terasama koje zajedno čine zeleni krovni vrt od 260 kvadratnih metara koji se sjedinjuje s unutrašnjosti pomoću novih, po mjeri napravljenih, pomičnih, staklenih zidova. Pogled istok-zapad koji spaja krošnje Central Parka u jednom smjeru te rijeku Hudson u suprotnom, dodaje još jednu dimenziju ovom pojmu prostornog kontinuiteta.

Andrew Franz design

Vođeni obiteljskoj svjesnosti o ekološki osviještenom načinu života i pozitivnih učinaka prirodnih oblika, dizajn istražuje raznolike reference na prirodu. Interijer je tako pun biljaka i organskih, ručno izrađenih elemenata koji pojačavaju robusnu povezanost doma s prirodom. Masivno drveno stubište povezuje dnevne i zabavne zone s intimnijim obiteljskim područjima iznad.

Andrew Franz design

Vani se nalazi terasa s više sjedećih mjesta, širok travnjak, vanjska kuhinja i mali vrt s povrćem te biljem koji potiče boravak na otvorenom za vrijeme obiteljskih okupljanja i aktivnosti.

Andrew Franz design