Sve ću da ti dam samo da budem popularan

| Lifestyle |

prvi susret Deana Sinovcica i Johnnyja Deppa na rucku u Cannesu 2002.
prvi susret Deana Sinovcica i Johnnyja Deppa na rucku u Cannesu 2002.

Prije dva tjedna Šulić i Hauser, poznatiji kao 2Cellos, fotografirali su se s Johnnyjem Deppom nakon koncerta koji su održali u Las Vegasu kao predgrupa Eltonu Johnu. Depp je nakon koncerta došao u backstage, rekao im, kako oni kažu, da su genijalci, i evo povoda za senzaciju u hrvatskim novinama. Ne pišem to zato jer sam ljubomoran (Deppa sam nekoliko puta intervjuirao, imam par fotografija s njime, vrlo cool tip), niti zato jer ne smatram crossover glazbu bitnom (to je ono kad klasičari sviraju rock ili pop, poput Vanesse Mae ili Maksima Mrvice) već mi je nevjerojatno kako se jedan slučajan susret i pohvala (bila ona kurtoazna ili ne) pretvara u medijsku promociju neslućenih razmjera. Kao da javnost ništa nije naučila od čuvenog susreta između Dolores Lambaše i Monice Bellucci prije tri godine tijekom filmskog festivala u Cannesu. E, to je bio primjer snažne i lažne promocije.

Te je godine Dolores Lambaša došla sa svojim tadašnjim dečkom Franom Lasićem u Cannes na filmski festival. Sasvim slučajno sam ih susreo na terasi jednog hotela u kojem je, inače, tog dana Monica Bellucci davala intervjue. Kažem Lasiću da bi njega i Lambašu mogao fotografirati, tu kod bazena, a on će meni „ne smijemo se micati, čekamo da izađe Monica Bellucci“. Odmah mi je bilo jasno da se radi o klasičnoj sačekuši i želji za zajedničkom fotografijom, otišao sam, da bih sutra ujutro shvatio da sve Internet stranice pišu o senzacionalnom upoznavanju Monice Bellucci i Dolores Lambaše i predstavljaju ih gotovo kao nove najbolje prijateljice. Upoznao ih je kolega novinar Slobodne Dalmacije Marko Njegić koji je doveo Lasića i Lambašu u taj hotel, koji ih je i fotografirao, te korektno sve prenio u svojim novinama, što se može provjeriti na: slobodnadalmacija.hr

Međutim, Internet ludilo je proširilo njihov slučajni susret do neslućenih visina, čemu je kumovala i sama Lambaša s izjavama kao što su "Monica Bellucci i ja upoznale smo se i razmijenile telefonske brojeve pa ćemo se uskoro ponovno vidjeti. Malo smo i porazgovarale, a ona je tijekom razgovora neprestano isticala koliko sam lijepa i karizmatična. Zadnja njena rečenica bila je - Kolegice, ne bojte se, napravit ćete puno u ovom poslu. Iskreno, o tom trenutku sam sanjala godinama", izjavila je uzbuđena Lambaša, a prenosi index.hr, dok je dnevnik.hr objavio „No to nije bio kratak susret, već je Monica s Dolores razgovarala čak pola sata“. Priznajem, priča mi je bila neuvjerljiva od prvog trenutka, a da je tome tako, uvjerio sam se tri i pol mjeseca kasnije na filmskom festivalu u Veneciji.

Tamo sam jedne večeri izašao na večeru sa Ronaldom Mouraom i Philom Symesom, vlasnicima agencije PR Contact, jedne od onih koje organiziraju intervjue na festivalima te sa njihovom najzgodnijom djelatnicom, Španjolkom Virginiom Garciom. Ne bih pisao o privatnim večerama da se u jednom trenutku nisam sjetio da je te godine u Cannesu upravo PR Contact organizirao intervjue Monice Bellucci te sam ih pitao sjećaju li se izvjesne hrvatske glumice Dolores Lambaša koja se tada fotografirala sa Monicom Bellucci. Na to mi je Ronaldo Mourao rekao „kako da ne, pa ja sam bio tamo“ i nastavio: „Prišao mi je jedan gospodin (vjerojatno Marko Njegić) i rekao kako bi se poznata hrvatska glumica fotografirala s Monicom Bellucci. Rekao sam da može i fotografirali su se». Pitao sam ga «zar nisu i popričale, Dolores Lambaša je izjavila kako joj je Monica Bellucci rekla kako je jako zgodna» na što je on rekao «tako je, Dolores Lambaša je prvo rekla Monici Bellucci da je jako lijepa na što joj je ona, iz pristojnosti, rekla 'i ti si jako lijepa' i to je bilo sve».

Tada sam Ronaldu objasnio kako je u hrvatskim medijima objavljena fotografija uz tekstove kako se radi o novim prijateljicama na što je on ostao šokiran. «Eto zašto ljudi misle da je Monica Bellucci neka mrzovoljna osoba koja ne voli komunicirati s obožavateljima. Zato što se već nekoliko puta dogodilo da se na temelju jedne slučajne fotografije razvijaju pogrešne priče. Monica Bellucci je sasvim normalna osoba, ali to što je napravila vaša glumica meni je neshvatljivo», rekao mi je Ronaldo Mourao. Kada sam rekao kako ću slijedeći puta, kada ću intervjuirati Monicu Belluccti, pitati je sjeća li se Dolores Lambaše, Ronaldo Mourao mi je rekao «bolje nemoj jer ćeš je odmah razljutiti. Ona mrzi kada je netko koristi radi samopromocije».

Ponovno, ne želim ni na koji način umanjiti uspjeh dvojca 2Cellos, ali Internet je idealan za samopromociju i onda kada za to nema stvarnih temelja, te samo pozivam na oprez.

Deep i Sinovcic, Venecija, 2005.
Deep i Sinovcic, Venecija,2005.

Autor: Dean Sinovčić

Datum: 02.05.2012.

Fotografije su zaštićene autorskim pravom te se kao takve ne smiju koristiti.