Predugačak jezik Jennifer Lawrence

| Lifestyle |

Bradley Cooper i Jennifer Lawrence

Nema kraja nagradama koje 22-godišnja Jennifer Lawrence dobiva za ulogu u filmu „U dobru i zlu“, nagrada Zlatni globus je osvojena i čeka se dodjela Oscara. Međutim, ono čime Jennifer Lawrence fascinira nije samo gluma, nije samo ljepota, već nemogućnost da se privikne na pravila igre u Hollywoodu. Preciznije rečeno, ne pazi što priča, što novinari jedva čekaju. „Ne želim biti bezobrazna, ali gluma je glupa. Svi me pitaju kako sam uspjela ostati normalna i stabilna, a ja im kažem da nema razloga da budem puna sebe. Pa nisam spasila ničiji život. Postoje liječnici koji spašavaju živote i vatrogasci koji ulaze u kuće zahvaćene vatrom. Ja snimam filmove. Glupost“. To je samo jedna od brojnih izjava koje je dala pa ni ne čudi da je nedavno izjavila „Nikad ne znam što će izaći iz mojih usta i to je grozno. Jednog dana ću odrasti i znati kontrolirati svoja usta“.

Ne daje samo takve izjave za novine, oduševila je i gostovanjem u emisiji „The Tonight Show with Jay Leno“ gdje je pričala anegdote sa snimanja novog filma. „Na snimanju filma 'Igre gladi: Plamen' završila sam jedne večeri u striptiz baru u Atlanti. Starija striptizeta plesala mi je u krilu i u jednom trenutku mi je rekla 'Ja ću se sada naguziti, ali ti me ne smiješ dirati', što mi i nije bila namjera. Iznenada, stavila je svoju sisu u moja usta“.

Sva sreća da je toliko dobra glumica da joj se ovakve izjave ne uzimaju za zlo. Kako i bi kada je s 22 godine po drugi puta nominirana za nagradu Oscar. Za Jennifer Lawrence prvi se puta pročulo nakon njezine uloge u niskobudžetnom filmu „Zimska kost“ koji je 2010. godine nagrađen na festivalu u Sundanceu gdje je glumila tinejdžericu koja mora pronaći svog oca inače će joj obitelj ostati bez doma. Uslijedila je nominacija za nagradu Oscar što je bilo dovoljno da je angažiraju u prvom od tri dijela filma „Igre gladi“ koji se počeo prikazivati u ožujku prošle godine i odmah poharao svjetska kina. Film je doživio toliki uspjeh da je honorar Jennifer Lawrence, koji je za prvi dio iznosio pola milijuna dolara, za drugi dio povećan na 10 milijuna dolara. S obzirom da je prije filma „Igre gladi“ glumila Mystiqe u filmu „X-Men: First Class“, jasno je da je već s 21 godinom ušla u svijet slavnih mladih glumica.

Igre gladi: Plamen
Igre gladi: Plamen

Jennifer Lawrence sasvim je slučajno ušla u svijet filma. Kao 14-godišnjakinju u New Yorku ju je zapazio lovac na modele sa željom da je fotografira na što mu je ona dala telefonski broj svoje mame. „U to vrijeme sam bila cheerliderica, igrala sam hokej na travi i željela sam biti liječnica. Mama i ja pristale smo otići na sastanak u modnu agenciju iako nikada nisam željela biti manekenka. Pristala sam na sastanak pod uvjetom da mi dopuste da glumim i odlazim na audicije za reklame. A na sastanku u agenciji jedan čovjek mi je dao scenarij, audicija za reklamu je bila sutradan, a ja sam čitajući scenarij shvatila da se definitivno želim baviti glumom“, rekla je Jennifer Lawrence čija su starija dva brata već tada bili uspješni sportaši, jedan od njih bio je i odličan student, a ona je konačno našla nešto čime se želi baviti.

Bio je to slučajan posjet New Yorku jer je tada živjela s roditeljima u Louisvilleu, država Kentucky, a njoj i mami jako se dopao New York i ideja da barem preko ljeta žive u tom gradu. To se nije dopalo njezinom ocu koji im je naredio da se vrate kući. Tek što su sletjele i došle kući, agent je nazvao i rekao joj da s roditeljima dođe na audiciju u Los Angeles. Nikada nisu bili u Kaliforniji, ali su se na brzinu spakirali te je Jennifer Lawrence dobila ulogu u seriji „The Bill Engvall Show“. Tijekom četiri godine prikazivanja serije, od 2007. do 2010. godine,  Jennifer Lawrence je pomno birala filmove, jedan od njih bio je „The Burning Plain“ sa Charlize Theron, a drugi, ključni, „Zimska kost“.

Zbog glume nije završila ni srednju školu i stoga priznaje da je neobrazovana, ali jednako tako kaže kako se ne namjerava vratiti u školu kako bi je završila. Nije ni čudo da je škola ne privlači s obzirom da je i sama priznala kako je imala problema već u osnovnoj školi, kako joj matematika uopće nije išla te kako su je školske prijateljice izrugivale smatrajući je glupom.

Prvi veliki film nakon uspjeha filma „Zimska kost“ bio je „X-Men: First Class“, a za tu ulogu morala je dovesti tijelo u savršeni oblik zbog čega je pet mjeseci bila na dijeti. To joj se ni malo nije dopalo i dan-danas se ljuti jer je pristala na taj režim. „Ne volim dijete, ne volim vježbati. Pa ne možeš glumiti dok si gladan, zar ne?. U Hollywoodu me zato smatraju debelom“, bila je prokleto iskrena.

Igre gladi: Plamen
Igre gladi: Plamen

Snimanje filma „X-Men: First Class“ započelo je u siječnju 2011. godine što je za Jennifer Lawrence značio i početak veze s godinu dana starijim britanskim glumcem Nicholasom Houltom koji je također imao ulogu u tom filmu. On je glumac od svoje sedme godine, glumio je u filmu „Sve o jednom dječaku“, a prije tri godine pojavio se i u reklami za naočale Toma Forda kada je glumio i u Fordovom filmu „Samac“. Jennifer Lawrence pričala je bajke o toj vezi, tvrdila da je on njezin najbolji prijatelj, da se savršeno slažu itd. Sve do siječnja ove godine kada su američki tabloidi otkrili kako je veza ipak pukla.

Raskid veze nije jedino što je Jennifer Lawrence pogodilo jer postoje još neki razlozi zbog kojih nije sretna, a to je veliki glumački uspjeh. „Često zovem mamu na telefon i plačem. Teško je nositi se s činjenicom da sam izgubila anonimnost. Bez obzira što zarađujem toliki novac za nešto što volim raditi, onog trenutka kada me počne proganjati 15 paparazza požalim što sam glumica“, rekla je nedavno Jennifer Lawrence dodajući „Za mene je šetnja crvenim tepihom pravo mučenje“.

Inače, Jennifer Lawrence živi između Los Angelesa i New Yorka i razmišlja o tome gdje da kupi kuću. „Nisam još spremna imati kuću. Imam novac, ali nisam dovoljno zrela“.