Ljubavni život slavnih

| Lifestyle |

Halle Berry i Olivier Martinez

Prije nekoliko dana Halle Berry je izjavila kako je Oliviera Martineza, sadašnju ljubav svog života, upoznala na snimanju groznog filma „Dark Tide“. Film se počeo prikazivati ovog ljeta, kritika ga je satrla, ali važno je da se Halle Berry usrećila privatno, ako već nije poslovno. Kako se ono kaže, tko nema sreće u poslu, ima u ljubavi. Nije ona jedina koja se je usrećila na lošem filmu. Prije deset godina Charlize Theron je na snimanju filma „U zamci“ (Trapped) upoznala Stuarta Townsenda. Film nije prošao dobro, ali njih dvoje su u filmu glumili bračni par da bi po završetku nastavili ljubovati što je trajalo osam godina, do 2010. godine. Ništa to ne treba čuditi, s obzirom da je filmski set očigledno pogodno tlo za ljubavi, ali i preljube.

Uostalom, najslavniji filmski par današnjice Brad Pitt i Angelina Jolie upravo je tako započeo svoju vezu, 2004. godine na snimanju filma „Gospodin i gospođa Smith“. Brad Pitt je tada bio u braku sa Jennifer Aniston koja nije ima šanse pored Angeline Jolie koja je isprva pričala da se nisu ni dirnuli tijekom snimanja da bi četiri godine kasnije priznala da je sve započelo već na filmskom setu. Imao je Pitt iskustva s takvim vezama s filmskog seta jer je 1996. godine glumio u sjajnom filmu „Sedam“ gdje mu je djevojku glumila Gwyneth Paltrow koja mu je tada postala djevojka i u privatnom životu. Nije dugo trajalo. Osam godina veze koja još uvijek traje s Angelinom Jolie je zavidno mnogo  jer je daleko više onih parova čija se veza, začeta tijekom snimanja filma, ubrzo raspala. Pogledajte Meg Ryan, izgleda da se dotična može zaljubiti samo tijekom snimanja filma. Kada je imala 25 godina glumila je u filmu „Top Gun“  na čijem je snimanju prohodala sa glumcem Anthonyjem Edwardsom. Trajalo je to dvije godine, do snimanja trilera „D.O.A.“ gdje je glumila sa Dennisom Quaidom. Ostavila je Edwardsa, prohodala s Quaideom s kojim se vjenčala 1991. godine i dobila dijete. Brak je trajao devet godina a onda je Meg Ryan prihvatila ulogu u filmu „Dokaz života“ s Russellom Croweom. Njihova romansa sa snimanja ubrzo je otkrivena zbog čega se Meg Ryan razvela od Dennisa Quaida, ali kako Crowe nije želio ostaviti svoju djevojku, tako je par Ryan – Crowe potrajao jako kratko.

Jedan od najslavnijih glumačkih parova prošlog desetljeća činili su Uma Thurman i Ethan Hawke koji su se upoznali 1997. godine na snimanju futurističkog trilera „Gattaca“. Brak je potrajao šest godina, od 1998. do 2004., ali ni dvoje djece nisu spriječile Hawka da zabada nos i nešto drugo tamo gdje nije smio. Nije se održao ni brak Courtney Cox i Davida Arquetta koji su se upoznali 1996. godine na snimanju horrora „Vrisak“. Vjenčali su se tri godine kasnije, dobili kćerku 2004. godine (Cox je u tom trenutku imala 40 godina) da bi  par 2010. godine počeo živjeti odvojeno te su se ovog ljeta i službeno razveli.

Do pojave Brangeline najpoznatiji glumački bračni par u novijoj povijesti činili su Tom Cruise i Nicole Kidman.  Upoznali su se 1989. godine na snimanju filma „Dani groma“. On je bio zvijezda u usponu, ona mlada australska glumica s nakanom da uspije u Hollywoodu. Vjenčali su se 1990. godine, glumili zajedno u filmovima „Daleki horizonti“ i „Oči širom zatvorene“  i u braku opstali 11 godina. A onda je sve otišlo k vragu, scientologija je pomutila pamet Tomu Cruiseu i sve je ostalo opće poznato.

Ovo su bile ljubavne veze sa snimanja koje su okončane brakom, ali je daleko više onih koje su propale, braka nisu vidjele. Renee Zellweger je tipičan primjer. Spomenimo samo vezu s Jimom Carreyem stvorenu na snimanju komedije „Ja, ja i Irene“ ili dvogodišnju vezu sa Bradleyem Cooperom započetu 2009. godine na snimanju propalog filma „Slučaj 39“. Od mladih glumačkih nada valja spomenuti Amandu Seyfried koja je kao 22-godišnjakinja glumila u filmu „Mamma Mia!“ gdje je upoznala kolegu Dominica Coopera i s njim ostala tri godine u vezi. Sve navedeno samo je nastavak tradicije u Hollywodu koja traje desetljećima, sjetite se samo Humphreya Bogarta i Lauren Bacall te Richarda Burtona i Elizabeth Taylor.