Predstavljamo 10 najboljih rasvjetnih tijela s luksuznih sajmova namještaja

| Design |

Lampe i lusteri koji su najbolji dio MAISON&OBJET Paris sajma

Ako imate namjeru mijenjati rasvjetna tijela u svome domu, donosimo vam neke trendove koji bi vas mogli usmjeriti prema pravom izboru lustera i zidne rasvjete. Iako nismo pobornici slijepog praćenja trendova, kada je rasvjeta u pitanju, ti se trendovi doista ne mijenjaju tako često – najčešće se mijenjaju načini izrade (kao na primjer 3D print) i high-tech sustavi. Oblici rasvjetnih tijela ne podliježu trendovima u tolikoj mjeri, no neke smjernice ipak postoje koje se ne mijenjaju iz godine u godinu, već se mijenjaju unutar određenih dizajnerskih etapa koji diktiraju trendove dizajna interijera.

Lampe i lusteri koji su najbolji dio MAISON&OBJET Paris sajma
73 by Bocci

Na luksuznim europskim sajmovima namještaja, dekora i rasvjete MAISON&OBJET Paris, Stockholm Furniture Fair i Fiera Milano, predstavljena su mnoga rasvjetna tijela najboljih suvremenih dizajnera koji nisu razočarali ni ove godine. Danas vam predstavljamo 10 najboljih rasvjetnih tijela koje ste mogli pronaći na spomenutim sajmovima, s naglaskom na jedno određeno - Curtain by Arik Levy for Vibia.

Curtain ili zavjesa, nije samo zapanjujuća zidna rasvjeta – ona sudjeluje i u funkcionalnosti prostorije. Francuski dizajner Arik Levy osmislio je viseću konstrukciju u različitim materijalima i veličinama s različitim svjetlima ovisno o željama budućih vlasnika. Tako LED rasvjeta može ići od gore prema dole, obrnuto ili u oba smjera čineći tako prostor osvijetljenim na suptilan način gotovo kao dio dekora.

Lampe i lusteri koji su najbolji dio MAISON&OBJET Paris sajma
Curtain by Arik Levy for Vibia