Ove celebrity reinkarnacije ostavit će vas bez teksta!

| Art |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Vjerujete li u reinkarnaciju? Ako ne vjerujete, donosimo vam galeriju prepunu fotografija svjetski poznatih lica i njihovih dvojnika iz prošlosti koji nalikuju kao jaje jajetu. Gotovo je zastrašujuća sličnost koju možemo primjetiti pogotovo na fotografijama na kraju članka koje smo odabrali kao najrealnije. Kako bismo bolje razumijeli o čemu govorimo, važno je objasniti sam pojam reinkarnacije.

Reinkarnacija dolazi od latinske složenice re in caro što u prijevodu znači ponovo u tijelo, odnosno ponovno utjelovljenje. Radi se o učenju o ponovnom ili neprestanom vraćanju duha ili duše u tijelo nakon smrti. Srodan pojam reinkarnaciji je i transmigracija ili palingeneza. Uzrokom vraćanja smatraju se loša djela iz prethodnog života, čiji skup istočna mudrost naziva karma – pojam sličan zapadnom pojmu sudbine. Po ovom učenju ljudski duh i duša se mogu utjeloviti i u tijelu životinje ili biljke, što se naziva i metempsihoza. Ovo učenje je najviše zastupano u Indiji, a u širem smislu odnosi se i na periodsko nestajanje i ponovno nastajanje svjetova. 

Za kraj kao što smo spomenuli izdvojili smo dvije najrealnije fotografije: Jack Black i Paul Revere (jedan od vođa Američke revolucije) te Mark Zuckerberg i Filip IV. (španjolski kralj u 17. stoljeću). Pronađite razliku!