Filmovi koje morate uvrstiti u svoj kalendar za 2014. godinu

| Art |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Top 5 filmova na početku 2014. godine
Top 5 filmova na početku 2014. godine

Niz novih filmova prostire se pred nama kao pokrivač nadolazećeg snijega. Da nastavimo u pjesničkom tonu, očekuje nas toliko živosti i obećanja da smo se jedva odlučili kojih ćemo prvih 5 filmova uvrstiti među najbolje. Loših filmova gotovo da i nema, stoga ne čudi činjenica da nas očekuje jedan od najnapetijih dodjela Oscara do sada, no mi vam izdvajamo one filmove koji će svoje nominacije tek morati dokazati i zaslužiti.

Donosimo vam naš izbor top 5 filmova (naslova filmova i trailera) koje morate pogledati u 2014.godini:

1.  „Odred za baštinu“ (The Monuments Men)

Uzbudljiva priča o vojnicima koji su pronašli, spasili i sačuvali neprocjenjivo umjetničko blago i baštinu čovječanstva. Odvija se tijekom Drugog svjetskog rata i nikako neće razočarati ljubitelje povijesnih filmova s mnoštvom poznatih glumaca. „Odred za baštinu“ temelji se na istinitom događaju i pršti od količine slavnih glumaca poput Georgea Clooneyja, Matta Damona, Billa Murraya, Johna Goodmana i prekrasne glumice Cate Blanchett.  Na filmskim platnima prikazivat će se od 20.2.2014. Moramo priznati da smo jako nestrpljivi!

The Monuments Men

2. „Muppeti u bijegu“ (Muppets Most Wanted)

Za klince 2014. godina jedna je od najboljih godina za animirane i dječje filmove poput „Ria 2“, „Maleficent“, „Annie“ i „Kako izdresirati zmaja 2“. No najbolji među njima zasigurno je film „Muppeti u bijegu“ u kojemu Kermit biva prozvan najvećim kriminalcem na svijetu. Zvijezde koje su uključene u ovaj projekt su: Tina Fey, Ricky Gervais, Christoph Waltz, Lady Gaga, Salma Hayek te sami Muppetsi koji zaista obećavaju dobru zabavu. Uskoro u kinima!

Muppets Most Wanted

3. „Hotel Grand Budapest“ (The Grand Hotel Budapest)

Volite pomalo „ćaknute“ filmove? Fenomenalna glumačka postavka koju čine Ralph Fiennes, Bill Murray, Edward Norton, Owen Wilson, Tilda Swinton, Jude Law, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, Willem Dafoe, Jeff Goldblum te Saoirse Ronan stvorili su urnebesnu crnu komediju – „Hotel Grand Budapest“. Radnja filma odvija se u slavnom europskom hotelu u razdoblju između dva rata, a prepričava priču o avanturama njegovog legendarnog vratara Gustava H i dječaka po imenu Zero Moustafa, koji pomaže u hotelu i postaje Gustavov najpouzdaniji prijatelj i štićenik. Zabava zagarantirana već od 13.3.2014. godine.

The Grand Budapest Hotel

4. „Različita“ (Divergent)

Možda su „Sumrak“ saga i „Igre gladi“ već prošao voz, ali je zato trilogija „Različita“ tek nadolazeći vlak. Radnja se odvija u budućnosti, u Chicagu, gdje svi 16-godišinjaci moraju položiti bizaran test koji ih odjeljuje u 5 grupa. No problem nastaje kada netko od njih odgovara u više od jedne grupe. U tom slučaju postaju „različiti“ koji, naravno, imaju mnoštvo problema s kojima se moraju suočiti. Pravi zalogaj za mlađu populaciju.

Divergent

5. „Interstellar“ (hrvatski prijevod nije poznat)

Ako vam se svidjela „Gravitacija“, ovo je film za vas. Matthew McConaughey, Anne Hathaway i Jessica Chastain glume u ovom zasad tajanstvenom filmu, u kojem se navodno radi o istraživačima koji koriste crvotočinu kako bi putovali kroz prostor. Teaser trailer otkriva tek toliko da bi nas zaintrigirao.

Interstellar