O sexu, braku i seksualnosti...

| Lifestyle |

50+

Suzy Josipović Redžepagić ostavila je neizbrisiv trag u modnome svijetu. Osim što je bila jedna od najpoznatijih manekenki u bivšoj Jugoslaviji, osnovala je i vodila prvu privatnu modnu agenciju, te pokrenula prvi 'Tjedan mode' u Hrvatskoj. Nedavno je proslavila svoj pedeseti rođendan, te je sada napokon spremna da osim recepata za ukusnu hranu, a koje možete pronaći na ovom LINKU, sa čitateljima Wall.hr-a podijeli i svoje recepte za dobar život.

"Tek s 5 banki si kompetentna da pričaš o čemu god hoćeš, o svemu što znaš, što si doživjela. Do sada si učila, iskušavala, iskusila, naučila i griješila, ali nikada prije nisi sve to tako čisto vidjela. Sada „život“ možeš i podijeliti s drugima, prenijeti iskustvo, te ispričati priču..."

O sexu, braku i seksualnosti
O sexu, braku i seksualnosti


Tko o čemu, opet ja o muško – ženskim odnosima. O sexu, seksualnosti, seksepilu, kemiji, o braku, razlikama i istinama…

Kad sam na nedavnom babinjaku rekla mojim curkama o čemu ću ovaj put pisati, same su izabrale naslov "Orangutan u mirovanju, ćevapčić u akciji ili nešto treće", ali sam shvatila da je takav naslov ipak preoštar. Mi curke na babinjacima pretumbavamo sve i svašta, komentiramo onako junački - po ženski, smijemo se vlastitim glupostima, veselimo i ako treba, plačemo zajedno. Mislim da su žene mnogo otvorenije i iskrenije prema svojim prijateljicama. Muškarci svoju intimu teško dijele čak i s najboljim prijateljima, a sex i sve o sexu definitivno je tabu tema za većinu muškaraca i to upravo za one koji žele prikriti svoju nemoć/veličinu/nešto treće veličajući svoju muškost na razne načine...

O nedavnoj izjavi xy svećenika koji žene stavlja na drugotno mjesto, a muškarce na prvotno, bolje da i ne govorim jer ću se samo još dodatno iživcirati pitajući se u kojem to točno stoljeću živimo pa će me moja dobra prijateljica LB opet pitati: „Suzy, zakaj si ti tak nabrijana? Zvučiš ko nekad Tanja Torbarina.“ Što uopće nije loše, čak štoviše, takva usporedba mi baš i godi… Pa neka sam nabrijana, nadrkana, ljuta i luda, što god... i to dolazi s godinama. Imam sve manje živaca za gluposti i glupe ljude, ali zato sve više želje i volje za vlastitim mirom i voljenjem sebe same. Ako se to tako zove, bujrum, ja sam s ponosom takva.

Zato navijam za Cher. E, s njenom izjavom o muškarcima se u potpunosti slažem. Kada je rekla kako sve može sama, a na upit voditeljice zar ne voli muškarce, odgovorila je: "Muškarce? Obožavam! Sex? Obožavam. Ali muškarci su luksuz, desert, dodatak. A bez luksuza se može." (Pogledajte video u prilogu)

Cher: Men are a luxury, not a necessity.

Nikada mi nije bilo jasno kada mi je baka govorila „Blaženi moj mir!“. Ta rečenica mi nije išla u glavu. Mislila sam si: kako može voljeti mir? Kaj joj nije dosadno? Pa kaj radi cijeli dan tako sama? Tek sada, s 5 banki je potpuno razumijem. Blaženi moj mir. To je momentalno jedino što želim i za čim čeznem. Mir – unutarnji i vanjski. Da me nitko više ne može tako iznervirati da budem ljuta.

Ali, vratimo se mi prvotnoj temi - sexu i seksualnosti! Moram ponovo spomenuti svoju baku Anđelu, koja, iako nije bila visoko školovana, već „samo“ kuharica, rekla mi je: „Seks ti je četvrta noga stolice. Kad nema četvrte noge, stolica pada.“ Tada sam bila vrlo mlada i iako sam razmišljala o svakoj njezinoj životnoj tezi, a bilo ih je..., nisam ih baš doslovno shvaćala jer ih nisam bila iskusila.

Kad god razgovor za stolom krene u dosadnom smjeru: politika, nogomet, auti, avioni, preseravanja i sl., ja vičem: „Ajmo malo o sexu.“ I tek tada nastaje tajac. Zašto? Ljudi se boje svoje vlastite seksualnosti. Podjednako i žene i muškarci. Žene koje su, u velikom broju slučaja, navikle na „gutanje govana“ i imitiranje orgazama zbog mira u kući i lažnog okvira: Mi smo happy familly, jako se volimo, sve je perfect, sve je savršeno i muškarci koji se boje povezati sa svojom vlastitom ženskom stranom (koju, naravno, posjeduju svi ljudi) te priznati i pokazati svoje osjećaje. Ned'o bog! Nikada. Radije sve probleme guraju pod tepih.

Ali, seksualnost je mnogo više od pukog seksualnog čina. Naime, svi smo nastali seksom. Nego kako drugačije? Ljudski život prenosi se spolnim putem. Naše tijelo začeto je u trenutku obostranog ili jednostranog užitka. Zašto se onda sramimo vlastite seksualnosti i spolnosti?? Nastali smo orgazmom!!! 

Pod utjecajem više tisućljeća dominacijske kulture, žene se uči da zatome svoju seksualnost, svoju senzualnost, svoje želje, svoj užitak, radost, slast, strast… da moraju biti gotovo neprimjetne, nevažne, poslušne, slabe, požrtvovane, da ispunjavaju sve želje svom partneru, da zato služe, da viču samo "Da, dragi" i hrane tu vezu emocionalno, da se daju, daju i daju... za razliku od muškaraca. Oni su tu da zarađuju, hrane i čuvaju svoje pleme. To je to. Oni su carevi, kraljevi, bogovi. Nisu tu da pokazuju emocije!

Kad muškarac govori o sexu (ali ne o onom sa svojom ženom, naravno) hrani sebe i one koji ga slušaju. Veliča svoju muškost i diže si rejting u društvu (muškom, naravno!). Kad žena govori o sexu – o čemu ona uopće govori??? Kako je nije sram? Zašto se ponaša kao frajer? Ne priliči dami biti nepristojna i govoriti o sexu!

E, dosta više o glupim stereotipima. Da, govorit ćemo o sexu i o svemu o čemu hoćemo. Za današnju modernu ženu ne smije postojati niti jedna tabu tema. Pogotovo ne o nama samima, našem zadovoljstvu i našoj sreći koja je nama najvažnija, a trebala bi biti i njima. Pa jedan je život, živimo ga na najjače! Što znači biti u braku, pa nismo umrle ako smo u braku, da ne bi smjele ni mogle govoriti o vlastitoj seksualnosti ili komentirati muški rod. Brak ili ne brak, žena je žena. Uvijek ista - čezne za toplinom, zagrljajem, lijepom riječi, dodirom, kvalitetnim sexom, ljubavi.

Kladim se kako i dan danas većina frajera ne zna gdje se točno nalazi točka G i kako je stimulirati! Kladim se da ne znaju ni gdje je točno klitoris i što se s njim radi! Znaju li da je klitoris s 8.000 živčanih završetaka jedini organ u tijelu koji je namijenjen isključivo UŽITKU i da redovitom upotrebom doslovno poboljšava zdravlje?  Ne znaju, naravno. Nažalost, rekla bi da je to njihov problem, ali nije. To je i problem žena. Ogroman. Ne seksamo se zbog njih, seksamo se zbog sebe! Bar bi tako trebalo biti. Čast izuzecima, uvijek ih ima. Takvi uljevaju nadu i takvi se traže...

Vraćam se opet na svoje prijatelje/poznanike čiji su brakovi samo ILUZIJA, a koji si to, iz nekog razloga, ne žele priznati i dalje nastavljaju živjet LAŽ, NESRETNOST i NEZADOVOLJSTVO. Ili se ne ševe uopće ili ševe sa strane. Šteta. Stvarno šteta.

Poznato je da je muškarčeva seksualna sposobnost duboko povezana s njegovim osjećajem moći u svijetu, on naprosto mora biti važan. Kada bi ga se pitalo zašto vara svoju ženu, odgovor bi bio kako bi sam sebi dokazao da još može. Ali, naravno, to nikada ne bi izgovorio. Uglavnom, ne bi ni priznao nevjeru. Kriza sredovječnosti je gadna stvar. Kod žena se sve zna o menopauzi, ali o muškoj menopauzi tj. andropauzi se skoro ništa ne zna. Ali ona i te kako POSTOJI. Znanstvenici pojašnjavaju prevaru činjenicom da se muškarci ustvari boje smrti i da se na taj način žele ponovo osjećati živima.

Greška! Trebali bi voditi ljubav sa svojim ženama! S onim koje su si izabrali. I zakunuli im se na vječnu LJUBAV. Trebali bi se uvijek ponovo i ponovo zaljubljivati u svoje vlastite žene. Svaki dan, ispočetka. Jer brak se zaljeva, svakodnevno. Jedino tada ima smisla.

A žene? Njima seks nije zadovoljavajući ako nije prožet ljubavlju, duhovnošću, osjećajima, prvenstveno prema sebi, ako nisu povezane sa svojim vlastitim sretnim JA, svojim vlastitim užitkom i mudrošću. Ako nisu zadovoljne sobom, ako si nisu lijepe i poželjne. Ako se ne vole. Da, drage moje žene, trebate prvo apsolutno ludo i duboko voljeti sebe, a onda cijeli svijet jer jedino tada bit ćete iskreno sretne i zadovoljne. Prihvatite se onakve kakve jeste, volite svoje duhovno, emotivno i fizičko tijelo. Volite sebe! Kad zavolite sebe, onako istinski, vidjet ćete. Voljet će vas i on, na isti način. Jer muškarci čeznu za nasmijanim, sretnim i radosnim ženama, čulnim, strastvenim i opuštenim, za ženama koje žive s užitkom. Muškarčevo raspoloženje je u stvari odraz ženinog!

A onda, onda se prepustite njima… Ali, ako ne znaju, podučite ih. Onome u čemu uživate, onome što volite. Seks je lijek. Seks iscjeljuje. Seks je izvor mladosti (jer je klitoris povezan s G točkom, a preko glija stanica i epifizom u mozgu). Ne brinite, pravi, zdravi i jaki muškarci ne plaše se moći Afrodite (boginje ljubavi) u nama, oni istinski uživaju u njoj. Vjerujte, nema moćnijeg afrodizijaka od žene koja se osjeća neodoljivom. Pokažite da ste žive, svjesne i da volite uživati u svojim vlastitim užicima. Ako oni nisu ti, možete i same. Ili možda je netko drugi taj. Pronađite ga. Nemojte biti živi mrtvaci. Pomiriti se s činjenicom da nemate ono što trebate i za čim čeznete, da nemate ljubavi, pažnje ili sexa, ali imate njega, je iluzorno. Uzmite svoj život u SVOJE ruke. Borite se i izborite za SEBE. Preuzmite kormilo svog života!

Libido nije i ne treba biti tabu tema. Libido je životna, stvaralačka sila koja struji našim tijelima i ima iscjeljujuću moć. Biti ženstvena, ne znači biti slaba i nevažna. Biti ženstvena znači biti SRETNA! Znači dopustiti si putene užitke, otpustiti sram, gnjev, tugu, krivnju i sve ono loše što koči i smanjuje libido, ujedno smanjujući protok krvi, ujedno smanjujući ŽIVOT. Osjećati se dobro emocionalno i tjelesno je sakrament! Živite, dišite, pjevajte, plešite, seksajte se, radite sve ono što želite. Nemojte da vam nekad, kad ostarite, bude žao što ste cijeli ŽIVOT živjeli onako kako ustvari niste željeli. Već danas je dobar dan za DOBAR DAN! "Today is a good day for a good day!"

(I zato uvijek birajte makar ĆEVAPČIĆA, samo da je u akciji. Jebo ORANGUTANA koji spava! - rekle bi moje curke... Hahahah)