Neobična kuća naglašena aqua plavom i brojim kutovima

| Design |

Ovaj moderan dom u Gliwicama u Poljskoj, ima dugu i usku strukturu koja se veoma izdvaja od tradicionalnih susjednih domova. Nepravilni oblik zgrade inspirirao je dizajnerski studio Widawscy Studio Architecture te je tako dizajnerski tim veliku pažnju odlučio posvetiti upravo glavnoj značajci kuće – kutovima.

Obiteljska kuća odiše minimalističkim stilom iznutra i izvana – s jednostavnom paletom boja te s tek nekoliko dekoracija. Polirani beton kao pod (trend alert!)  i bijeli zidovi pozadina su nekonvencionalnom namještaju. Posebno dizajnirani komadi namještaja u nijansama aqua plave kao što su kauč, stolice u blagovaonici i poneki komadić zida obojan u istu nijansu, pridodaje na dinamici kuće koja izgleda veoma čisto, svijetlo i gotovo kao wellness utočišće.

Widawscy Studio Architecture

Dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja organizirani su prema otvorenom planu. Prozori u različitim veličinama poplavljuju društvenu zonu u prirodnim osvjetljenjem, s naglaskom na oblike, boje i teksture.

Minimalističko stubište vodi na drugu razinu, gdje paleta boja ostaje nepromijenjena – dodatni aqua naglasci uljepšali su i obiteljske spavaće sobe te kupaonice. Što mislite o ovoj kući u Poljskoj?

Widawscy Studio Architecture