Male tajne prekrasne garsonijere

| Design |

Ova se neodoljiva, prozračna garsonijera nalazi na petom katu zgrade u prekrasnom Gothenburgu s pogledom na susjedstvo. Tek 45 kvadratnih metara sadrži potpuno integriranu kuhinju sa svim potrebnim uređajima i površinama, veliki ulaz, kupaonicu te dnevni boravak koji uključuje blagovaonicu, garderobu sa skrivenim prostorom za goste, radni prostor i mjesto za spavanje.

Sam prostor bio je u veoma dobrom stanju kada ga je vlasnica, inače arhitektica, kupila 2010. godine, no ipak je uvidjela nekoliko stvari u njemu koje su se morale poboljšati. Najradikalnija promjena svakako je bila rušenje zida između kuhinje i dnevne sobe. Rezultat je bio (kao što je vidljivo) i više nego pozitivan – stan se sada čini mnogo većim nego ranije (prema riječima arhitektice) i svakako je bolje prilagođen za druženje.

Mnogo je izvornih elemenata ostalo sačuvano kao što su drvena ulazna vrata, štukature na zidovima, detalji od lijevanog željeza, drveni pod obojan u bijelo i kamene prozorske klupice. Upravo ovi elementi stanu daju moderan i stylish karakter koji nas je oduševio na prvu.

Odabrana paleta boja koja prevladava u stanu sastavljena je od bijele i sive što pruža neutralnu bazu za dekoraciju. Dnevni boravak koji uključuje sve prostore za druženje, veoma je prozračan i svijetao, s nekoliko prozora s pogledom na mirno susjedstvo, odnosno kvart Olivedalsgatan. Zbog svog položaja (na petom katu zgrade) pruža se pogled na prekrasne susjedne fasade i krovove.

U dnevnom boravku doista ima mnogo mjesta za kauč i krevet, baš kao i za radni prostor koji uključuje sve potrebne elemente za rad. Iza „skrivenih“ vrata nalazi se garderoba koja krije i maleni krevet za goste. Stara kuhinja bila je odsječena od ostatka stana, a sada je ona središnje kreativno mjesto gdje ukućani mogu pripremati jela i družiti se s gostima.