Kreativni ugradbeni ormari povećavaju male stanove

| Design |

Ovaj apartman, koji se nalazi u potpuno novom kompleksu u Taipeiju na Tajvanu, projektirao je dizajnerski tim iz Archlin studija za mladi par i njihovu trogodišnju kćer. Zahtjev vlasnika bio je da se zadrži većina postojećih armatura, uključujući kupaonice, kuhinju, stropne i podne površine te stvoriti moderan dnevni prostor s maksimalnim kapacitetom za skrivenu pohranu.

Dizajnerski studio sagradio je niz prekrivenih  jedinica za pohranu koja se nalaze uza zid od ulaza do blagovaonice te unutar otvorenog tlocrta životnog prostora. Zrcaljena vrata instalirana su u blizini ugla gdje se nalaze ugrađene jedinice za pohranu kako bi vizualno razbila težinu elementa.

Archlin Studio apartman

"Kroz korištenje prirodnih materijala, kao što su furnir drvo, kamen i staklo, stvorili smo iznimno ugodan i udoban stan koji je idealan za ovu mladu tročlanu obitelji ", rekli su dizajneri. U otvorenom prostoru gdje se nalaze blagovaonica i dnevna soba, bijela poliuretanska boja služi kao temeljna boja, dok su dva različita tona drveta korištena za definiranje zona.

Tradicionalno u tajvanskoj kulturi, kuhinja je smještena daleko od glavnog stambenog prostora. "Naš izazov je bio otvoriti kuhinju kada nije u uporabi tako da se može spojiti s ostatkom životnog prostora u jedan veliki otvoreni tlocrt", istaknuli su dizajneri. Instalirali su klizna staklena vrata kako bi se spriječili mirisi iz kuhinje da uđu u blagovaonicu i ostale prostore.

Archlin Studio apartman