Genijalne ideje za uređenje male spavaće sobe

| Design |

Nemojte dopustiti da vas manjak prostora u spavaćoj sobi obeshrabri. Manjak prostora, male spavaće sobe mogu nadoknaditi jedinstvenim šarmom i opuštajućom atmosferom. U malom prostoru možete razviti karakter o kakvom velike sobe mogu samo sanjati.

Male spavaće sobe pomoću ogledala dobiti će dubinu i dimenziju, zbog jedinstvene sposobnosti ogledala da djeluju kao dodatni prozori. Spoj nekoliko manjih ogledala u grupu, može dodati vizualni interes, a upotreba jednog velika ogledala odmah će stvoriti iluziju više četvornih metara.

Mykhailo Voronovskyi

Pametan izbor rasvjete ima veliki utjecaj na atmosferu u maloj spavaćoj sobi. Meko svjetlo koje dolazi iz nekoliko različitih smjerova, zamaglit će rubove vaše sobe, a zauzvrat soba će djelovati većom. Korisni savjet je i da omekšate svjetlo iznad glave, odnosno da upotrijebite sjenila i slabiju žarulju kako biste stvorili smirujući ambijent.

Kateryna Maliuk

Stvorite iluziju većeg prostora ograničavajući paletu boja. Ako koristite slične nijanse na zidovima, namještaju i posteljini, spavaća soba izgledat će većom. Rubovi između različitih elemenata bit će vizualno zamagljeni, a vaše će se oko bez napora kretati po sobi i stvoriti iluziju dodatnog prostora. Da biste dobili fokus i interes u sobi, ukomponirajte nekoliko nijansi kontrastnih boja.

Alexander Kryzhanovskaya

Stvorite iluziju visine u prostoriji s vješanjem zavjesa što bliže stropu. Ugradite noseće šipke blizo stropa i objesite duge zavjese koje se protežu sve do poda. Za dodatnu iluziju većeg prostora, montirajte šipku koja je veća od samog prozora. Zavjesom pokrijte zid i samo manji, rubni, dio prozora. Na taj način prozor će djelovati većim.

Nika Buzko