Čitaj knjigu: 5 TOP knjiga uz koje će vam proljeće biti još ljepše

| Art |

Čitaj knjigu by Alis Pečarić Marić

Alis Pečarić Marić, autorica je popularnog bloga o knjigama 'Čitaj knjigu' te poznata udomiteljica knjiga. Ima faze čitanja publicistike, dramske literature i filozofije, a kaže kako ne prođe niti jedan dan da ne uđe u knjižaru ili knjižnicu. Obožava miris knjiga, voli ih dodirivati, uživa u lijepim mjestima za čitanje, udobnim foteljama, te mekom i mirisnom krevetu gdje može opušteno čitati . Osobito voli – knjige preporučivati.

Osim na svom ranije spomenutom blogu, isto rado čini i na Wall.hr-u.

Svitanja u Jeninu
Svitanja u Jeninu
  1. Svitanja u Jeninu – Susan Abulhawa – obiteljska drama (Biblioteka Čitaj knjigu & Iris Illyrica)

Susan Abulhawa je “ženski” Khaled Hosseini!

Ovo je priča o gubitku domovine, obitelji, najmilijih ali i o vječnoj nadi u pomirenje uz pregršt opisa ljubavi i vjere usprkos svoj toj tragediji. Likovi Susan Abulhawe  su izmišljeni ali su zato svi događaji u ovom romanu povijesna stvarnost. Dirljiva knjiga za čitatelje koji suosjećaju s ljudskim sudbinama. Dirnut će vas sudbina palestinske obitelji kroz četiri generacije. Posebno će vam se u pamćenje urezati sudbina mlade Amal.

Ona prije mene
Ona prije mene
  1. Ona prije mene – JP Delaney – napeti psihološki triler (Znanje)

Koja genijalna knjiga. Ova sexy i elegantna „napetica“ držala me je budnom do kasno u noć. Nisam je mogla ispustiti iz ruku. Takve volimo, zar ne?

Biste li vi živjeli u savršenoj kući u kojoj već godinama na tajanstven način umiru stanari?  Ovo je roman o psihopatima, sociopatima, manipulatorima, lažljivicama,  opsesivno kompulzivnim likovima koji su tu, svugdje oko nas, a možda i u nama.

Preokreti su neočekivani i do samog kraja ne naslućujete kako će Janeina priča završiti. Jedno je sigurno – šokirat će vas.  Mene svakako je.

Armati
Armati
  1. Armati – Lari Mari –spoj književnosti, filozofije i duhovnosti (Mozaik)

Briljantno napisan i nadasve nadahnjujući treći roman opatijskog spisateljskog dvojca Lari Mari. Spoj književnosti, filozofije i duhovnosti koji liječi. Uskrs u Veneciji. Pomrčina sunca skriva veliku tajnu. Dječak Ian Artanian ostaje bez obitelji. Prvo bez baka i djedova, a zatim i bez roditelja. Život mu se promijeni u noćnu moru. Kako bi iskupio grijehe svojih najmilijih i shvatio zašto je baš on preživio, kreće u potragu za životnim pozivom. Jer upravo je životni poziv najdublja svrha našeg postojanja.

Kameno srce
Kameno srce
  1. Kameno srce – Renate Dorrestein – obiteljska tragedija koja šokira (Hena.com)

 Obiteljska drama, obiteljska tragedija koja je briljantno ispisana emocionalno distanciranim, staloženim tonom. Renata Dorrestein nam nudi izvrsnu psihološku napeticu koja opisuje bolnu priču o tabuiziranoj bolesti.

Sedamdesete su godine. Radnja se događa u velikoj i staromodnoj vili Van Bemmelovih u predgrađu Amsterdama.

Rođenjem petog djeteta, malene Ide, nad obitelj se nadvija strašna prijetnja kojoj nitko ne vidi pravog uzroka, a koja će dovesti do tragičnog raspada........

Knjiga koja se ne ispušta iz ruku.

Ulica krijesnica
Ulica krijesnica
  1. Ulica krijesnica – Kristin Hannah – potresan roman o ljubavi i gubitku (Znanje)

Kristin Hannah nam i u ovom romanu govori o  ljubavi i gubitku kroz pokretačku snagu prijateljstva koje odoljeva svim iskušenjima. Tog burnog ljeta 1974. godine tinejdžerka Kate Mularkey najpopularnija je cura u školi. Nenadano u njezin život ulazi predivna Tully Hart koja joj začudo želi biti prijateljica. Kate i Tully prolaze turbulentne mladenačke godine. Kate postaje majka, a Tully kreće putem slave i vrtoglavog uspjeha. Jedan izdajnički čin će njihovo prijateljstvo staviti na kušnju.