Žene su mnogo ljepše nego što misle

| Beauty |

Žene su mnogo ljepše nego što misle, a to dokazuje i kampanja koju je napravila kozmetička kompanija Dove. Trominutni video objavljen na YouTubeu pokazuje da žene ponekad imaju potpuno pogrešnu sliku o sebi i da nerijetko kritično gledaju na svoje tijelo.

U istraživanju je sudjelovalo sedam žena, različitog porijekla i životne dobi. Bivši forenzičar koji je radio u policiji,napravio je njihove skice na osnovu opisa koje su davale o sebi - dužina kose, oblik lica i druge istaknute fizičke osobe. Nakon toga, žene su neko vrijeme provele sa njima nepoznatim osobama. Forenzičar je nakon toga napravio nove skice na osnovu opisa koje su dali stranci s kojima su provele neko vrijeme u razgovoru. Rezultat je nevjerovatan jer je svaka od njih je zapravo mnogo ljepša nego što misli. Nisu debele, sumorne i stare kako umišljaju.

"Žene su najveće kritičarke svoje ljepote. Samo četiri posto žena na svijetu sebe smatra lijepima, stoga smo i izveli ovaj eksperiment da pokažemo ženama kako one sebe vide, a kako ih vide drugi", priopćila je kompanija Dove. Jeste i vi previše samokritični?

Dove Real Beauty