"Strobing" je novi IT make up look koji smo čekali

| Beauty |

"Strobing" je novi IT make up look koji smo čekali
Strobing

Novi beauty trend dolazi nam iz Francuske, ali i s modnih pista - ne zvuči li obećavajuće već sad? Strobing je nova tehnika šminkanja stvorena kao bunt na pretjerano popularno konturiranje lica. Naime, on ima slični efekt, ali puno prirodnije djeluje i time je idealan za svaki dan. Na kraju krajeva, ako je dobar chic Francuskinjama, kako mu uopće možemo odoljeti?

Strobing je tehnika šminkanja kojom lice s potpunom podlogom (lakšom ili težom, ovisno o vama) naglašavamo highlighterom na mjestima na kojem nam pada svjetlo na kožu. To znači ovo: Umjesto da nanosite bronzer ili korektor tamnije nijanse na lice i stvarate sjene, samo nanesite dio s highlighterom i naglasite dobre točke na licu poput kosti, vrška nosa, brade... Ovaj make up look je stvoren da slavi vaše prirodne crte lica, a ne mijenja strukturu.

Možda strobing zvuči puno jednostavniji od konturiranja, no on zahtjeva prirodno prekrasnu sjajnu kožu, što znači da ćete morati dnevno ulagati u svoj kožu raznim proizvodima za čišćenje i njegu, kao i promijeniti prehranu da bi bila što bogatija anti-oksidansima.

Još jedan dobar trik za još izraženiji strobing look je pomiješati puder ili korektor s malo hidratantne kreme kako bi djelovao lakši, a sjajniji kada ga nanesete. Jednako tako, možete koristiti i sjajan primer ili tekući iluminator za još više onog prirodnog sjaja "iz unutra". Priznajte, isprobat ćete strobing već danas!

5 savršenih jeftinih sjenila koja su bolja od highlightera
Strobing funkcionira i na osunčanom tenu