Razlika između „cologne“, „eau de toilette“ i „parfume“ oznake na parfemima

| Beauty |

Parfemi koji su obilježili američku povijest!
Parfemi

Postoji li išta privlačnije i više sexy od dobrog mirisa? Kad se ili okrenete za nekim frajerom ili izgubite glavu jer tako dobro miriše, a znamo i izgubiti glavu kad se u parfumeriji zaljubimo u neki miris i onda vidimo cijenu istog i ispeglamo karticu a na kraju čudno miriši na koži pa nam onda i nije baš dobro.

Donosimo Vam nekoliko savjeta kad je o biranju i samoj konzumaciji mirisa riječ:

1. Razlika između oznaka ‘cologne’, ‘eau de toilette’ i ‘perfume’

‘Eau de Cologne’ se sastoji od 3-7% arome parfema, što znači da je to lakša varijanta savršena za tople dane, a naročito ljeto. Isparava za 2-3 sata.
‘Eau de Toilette’ se sastoji od 7-12% koncentrata mirisa, ali i on spada u ‘slabije’ parfeme. Iščezava s kože nakon najduže 4 sata od trena kada ste ga nanijeli.
‘Eau de Perfume’ ima 10-20% koncentrata parfema, jači je i traje duže (do 5 sati), čak i na jakim temperaturama.
‘Perfume’ – kada vidite ovu oznaku, znate da se radi o pravom ekstraktu parfema koji sadrži najjaču koncentraciju mirisnih nota. Oni su obično najskuplji i pakovanja su im najmanja.

2. Ako ste u parfumeriji i na red za probati je došla deseta bočica, usporite jer Vam treba pauza. Naime, svi mirisi su Vam se pomiješali i zato obavezno zatražite prodavačicu kavu – ne kavu za sjest i promisliti koliko još imate na kratici niti na koliko rata provući nego miris svježe kave momentalno neutralizira mirise i ubrzo se Vaša potraga za savršenim mirisom može nastaviti.

3. Kupite malo skuplji miris ili „eau de perfume“! U današnje vrijeme pravi parfem prava je investicija zato Vam savjetujemo da prije istražite gdje su popusti, sniženja ili da možda tu kupovinu odgodite do blagdana, Valentinova i sličnoga jer tada kao i nakon toga znaju biti odlične rasprodaje i popusti kao i poklon pakiranja pa recimo uz cijenu bočice mirisa dobijete mlijeko za tijelo.

4. I na kraju, kada pomno izaberete miris, savjetujemo da ga nanesete nakon mlijeka za tijelo jer bi onda miris trebao duže trajati.

Najseksi mirisi svih vremena!
Parfemi