Saznajte zašto je voda neophodna za sexy figuru

| Beauty |

Saznajte zašto je voda neophodna za sexy figuru
Voda je neophodna za život, ali i za seksi figuru

Opće je poznato koliko je voda važna i da bez nje nema života. Osim što gasi žeđ i hidratizira, neophodna je i za obavljanje svih funkcija u organizmu. Također, ako ste umorni i dekoncentrirani, vjerojatno vam je organizam dehidriran što je i često glavni uzrok zatvora, glavobolje i drugih smetnji, a pravila konzumacije vode će ujedno i vašu kožu činiti čišćom i elastičnijom. Ona čisti organizam, a često tuširanje (posebice plivanje), otklanja stres, umor i opušta mišiće.

Neupitna je i njena važnost kod reguliranja težine odnosno ona ubrzava metabolizam, smanjuje apetit, daje osjećaj sitosti i kilogrami se brže tope. Savjetuje se unositi 2l vode dnevno kako bi vam organizam bio u balansu, a tijekom treninga i ljetnih temperatura ta brojka može rasti. Taj broj se može činiti velik, ali vodu možete unositi u raznim varijantama kao što su nezaslađeni čajevi ili „home madevode s okusom odnosno s limunom, mentom i sličnim.

Važno je za napomenuti da su vode s okusom iz supermarketa često pune šećera i umjetnih sladila pa vam savjetujemo da budete oprezni s istima. U našoj „Sexy do ljeta“ rubrici će svakako biti odličnih ideja za aromatizirane vode i čajeve koji osim što su idealne zamjene za običnu vodu, a ujedno i pravo osvježenje za ljetne dane koji su pred nama, također imaju mnoge pogodnosti za lakše gubljenje kilograma i bolje rezultate.

Želite razlog više za piti puno vode? Sjetite se manekenke s nadimkom "the Body", upravo ona sugerira svima da piju 3l vode na dan, jer tako ona održava liniju. Naravno, pričamo o Elle MacPherson!

Čitajte nas i dalje i budite #sexydoljeta.

Saznajte zašto je voda neophodna za sexy figuru
Uz puno vode i lice će vam izgledati mlađe!