Pobijedite akne savršenom DIY maskom od kurkume

| Beauty |

Pobijedite akne savršenom DIY maskom od kurkume
Kurkuma

Za kurkumu, žut egzotičan začin, ste vjerojatno čuli kroz kuhanje i isprobavanje indijske i azijske kuhinje, no jeste li znali da je kurkuma, poput đumbira, pravi izvor zdravlja? Zadnjih je godina izrazito popularna radi svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava, a jednako kako vam pomaže unosom uz hranu, pomaže i nanošenjem na kožu.

Naime, mnoge beauty vlogerice kunu se u nevjerojatne mogućnosti kurkume, a samo neke od njih su osvježavanje kože, smanjivanje rasta dlaka i uklanjanje akni. Najbolja uporaba svakako je u obliku maske za lice, koja se može nanositi i na ostatak tijela, a u potpunosti je od zdravih namirnica koje koristimo i za jelo.

Pobijedite akne savršenom DIY maskom od kurkume
Maska za lice s kurkumom

Maska se radi od dvije žlice kurkume, žlice brašna od smeđe riže, dvije žlice jogurta i pola žlice meda. Međutim, masku možete prilagoditi za svoju kožu na način da jogurt koristite ako imate masno lice, umjesto jogurta mlijeko za osjetljivu kožu, tj. maslinovo ili bademovo ulje za suhu kožu. Sastojke zatim trebate izmiješati i kistom nanijeti na lice te čekati 20 minuta prije ispiranja. Nakon ove maske, koža će vam biti blistava, meka i osvježena, a nakon mjesec dana trebali biste primijetiti i manje akni, ožiljaka od akni i neujednačenih boja. Ovu masku dovoljno je jednom tjedno nanijeti na lice za izvrsne rezultate.

No moramo vas upozoriti na jedan detalj koji nije vrijedan panike - vrlo svjetlu kožu kurkuma će privremeno obojiti u žuto, no moći ćete boju ukloniti odstranjivačima makeupa. U nastavku pogledajte, po nama, najbolji video sa svim detaljima o maski za lice s kurkumom.

Maska za lice s kurkumom