Ne možete prekriti podočnjake? Probajte crvenim ružem

| Beauty |

Ne možete prekriti podočnjake? Probajte crvenim ružem
Deepica Mutyala

Ponekad ni šminka ne može pomoći kada jedan fizički problem postaje preizražen. Na većinu stvari možemo utjecati, primjerice jest pravilnije i voditi brigu o njezi lica ako dobijemo prištiće, a ako nam je koža suha moramo koristiti bolje hidratantne kreme. No podočnjaci se nekad ne mogu ukrotiti samo dobrim, dugim snom, već su genetski naslijeđeni. Što učiniti kad nam podočnjaci daju taj dodatan iscrpljeni izgled? Prema Deepici Mutyala, trebali biste za bazu koristiti crveni ruž!

Mlada vizažistica na YouTubeu je podijelila mali beauty trik koji je u vrlo kratkom roku pokupio preko 4 milijuna pregleda! Naime, Deepica u njemu objašnjava kako sakriti podočnjake crvenim ružem, vodeći vas kroz proces korak po korak. Prvo tapkanjem i utiskivanjem u kožu kistom nanesite ruž, zatim ga ostavite minutu da odstoji i tek onda prekrijte korektorom. Najbolje će izgledati nanesete li korektor na spužvicu (beauty blender) i utapkate ga preko crvenih dijelova, ali i cijela oka.

Pitate se kako to funkcionira? Zeleni i plavi tonovi (najčešće boje podočnjaka) nasuprot su crvenoj i narančastoj što znači da jedne druge neutraliziraju. Upravo zato nanesete li crveni ruž na podočnjake, ruž će ih neutralizirati i lakše ćete ih prekriti korektorom. Međutim, ne paše ista nijansa ruža svakome. Bilo da ste svjetlije ili tamnije puti, morat ćete se poigravati nijansama dok ne nađete onu koja vam najviše odgovara. Boja breskve odgovarat će jako svijetloj koži, dok će izražajna crvena boja odgovarati tamnijoj boji kože. Ono što je bitno je da ruž mora biti matiran i hidratantan, jer nijedan sa sjajem ili šljokicama neće dati jednako dobar efekt.

Hoćete li se usuditi isprobati ovaj trik?

Kako prekriti podočnjake ružem?