Koja je to jedina vježba koju fitness treneri nikada ne preskaču?

| Beauty |

Naučite kako tjelovježbu učiniti navikom
Ove vježbe nikada nemojte preskakati

U idealnom svijetu, potrebno vam je barem 150 minuta umjereno intenzivnog treninga (ili 75 minuta izrazito intenzivnog) tjedno. U našem svijetu, nemoguće je svakoga dana u raspored uključiti cijeli, kompletan trening jer smo na neke dane zaposleniji nego u druge. Ali, što ako imate vremena samo za jednu vježbu dnevno, koja bi to vježba trebala biti? Otkrili smo čak 4 različite vježbe koje treneri ne preskaču niti jednoga dana - a ne biste trebali ni vi!

Plus: nije vam potrebna teretana, nije vam potrebna oprema ni rekviziti. Već ih danas možete isprobati u udobnosti svoja 4 zida...

1. ČUČNJEVI 

Ne moramo puno objašnjavati zašto su čučnjevi jedna od najboljih vježba za vaše tijelo. Kada se izvode pravilno, njima ciljate gluteuse, kvadricepse i mišiće cora - i to sve u isto vrijeme. Paralelno s tim, popravit ćete držanje tijela i ojačati mobilnost kukova i zglobova.

https://youtube.com/devicesupport

2. PRESKAKIVANJE UŽETA

Neka preskakivanje užeta bude vaša svakodnevna rutina vježbanja. Čak i ako imate svega 15-tak minuta slobodnog vremena, trk po uže i bacite se na kratak trening. Obožavam ćete rezultate! 

Preskakanje užeta izvrsna je vježba

3. PLANK

Funkcionalne vježbe su vježbe za cijelo tijelo koje fitness treneri najviše koriste u svojim treninzima i nikad ih ne preskaču! Plank je svakako jedna do njih. Vježba koja pokreće cijelo tijelo, poboljšava snagu, izdržljivost i stabilnost.

https://youtube.com/devicesupport

4. SKLEKOVI

Sklekove možete raditi bilo gdje i bilo kada - zbog čega i jesu na popisu najdražih vježbi svih fitness trenera. Jačaju prsne mišiće i triceps, ali istovremeno rade i na coru. Plus: uvijek si možete olakšati tako da kleknete na koljena ili otežati sklekove tako da sužavate razmak među dlanovima.

https://youtube.com/devicesupport