"I živjeli su sretno....?" hit predstava u Velikoj Gorici

| Theater |

I živjeli su sretno...?

Hit predstava "I živjeli su sretno…?" čiju režiju potpisuje zagrebačka kazališna redateljica Frana Marija Vranković vraća se na pozornicu Scene Gorica i to dvjema izvedbama – u četvrtak 21. veljače te u utorak 5. ožujka s početkom u 20 sati. Četvoricu prinčeva koji na momačkoj večeri odgovaraju na svevremenska pitanja o ljubavi, časti te društvenim konvencijama utjelovljuju mladi glumci Adrian Pezdirc, Ivan Bošnjak, Ivan Magud i Filip Vidović, dok je humorističan tekst proizašao iz pera dramaturginje Nine Horvat.

Predstava je ubrzo nakon premijere u prosincu privukla veliki interes publike jer četvorica prinčeva kroz bezbrižno i humoristično čavrljanje dekonstruiraju bajku, sretne završetke i onu poznatu i živjeli su sretno… , sintagmu čiji su realističniji prikaz mnogi priželjkivali, a na Sceni Gorica ga zorno donose Trnoružičin, Pepeljugin, Snjeguljičin i Sirenin princ. Naime, ovi likovi iz bajke žive u suvremenom svijetu u kojem su najvažniji izgled, novac i imidž pa su se i oni poprilično odmaknuli od uobičajene slike romantičnih heroja koji spašavaju svoje princeze. Upravo suprotno, ovi su moderni prinčevi u nesretnim brakovima, pate od problema ovisnosti, a svoj život vode sukladno očekivanjima društva i svojih obitelji. ili barem tako uvjeravaju javnost, pa se postavlja pitanje – je li sve zapravo samo dobra novinarska priča i kvalitetno odrađen PR? I dok će Snjeguljičin, Pepeljugin i Sirenin jasno reći kako je upravo tako te kako prava ljubav ne postoji više ni u bajkama, Trnoružičin i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon "uzimam" zauvijek živjeti sretno. Hoće li biti tako gledatelji će moći saznati na Sceni Gorica u četvrtak 21. veljače te u utorak 5. ožujka (obje izvedbe počinju u 20 sati), a zbog velikog interesa u planu su i dva gostovanja – 7. ožujka u Varaždinu i 13. ožujka u Puli.

Autorski tim, kojem su se pridružile kostimografkinja Petra Dančević, čiji kostimi jasno ukazuju na spoj tradicije i modernog svijeta te scenografkinja Marta Crnobrnja, naglašavaju kako predstava "I živjeli su sretno…?" , unatoč bajkovitim likovima nije prikladna za djecu mlađu od 12 godina te jamče odličan provod onim nešto starijima. Posebno onima koje toliko živcira plastična podjela na dobre i zločeste likove, odnosno bezuvjetni sretni završeci i predvidljivi zapleti – jer ova je predstava upravo suprotna, u što su se već imali prilike uvjeriti gledatelji na DeSadu, na Sceni Gorica u prosincu te u Sisku, gdje je predstava gostovala u siječnju.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Scene Gorica prije izvedbi po cijeni od 40 kuna, a uz predočenje iksice za 30 kuna. Više je informacija dostupno na službenoj Facebook stranici predstave https://www.facebook.com/izivjelisusretno te na internetskoj stranici Scene Gorica http://www.pouvg.hr/Kazali%C5%A1te/Clanak/516/i-zivjeli-su-sretno--.aspx