Madonina turneja Re-Invention slavi deseti rođendan

| Art |

Madonna Re-Invention Tour
Madonna Re-Invention Tour

Vrijeme je za slavlje! Prije 10 godina, Madonna je lansirala svoju Re-Invention TourRe-Invention World Tour bila je šesta koncertna turneja američke pjevačice Madonne u svrhu promocije njenog devetog studijskog albuma American Life. Turneja je posjetila 20 gradova Sjeverne Amerike i Europe, s rasprodanim 55 od 56 koncerata i s više od 900,000 gledatelja.

Nadahnuće za ovu turneju je Madonna pronašla u projektu X-STaTIC PRo=CeSS, čije su slike korištene na samim koncertima. Koncert je bio podjeljen u 5 segmenata: uvodni francuski barok-preporod Marije Antoanete, vojni, cirkus-kabare, akustična glazba i škotska glazba. Kostime je dizajnirao Arianne Phillips na temelju koncepta re-izuma (re-invention). Uvodni segemnt je plesni segment, vojni segment prikazuje tematiku rata, treći segment je dio s pjesmama lakih nota, sljedeći dio je melankoličan a zadnji škotski dio je pun energije i plesa. Turneja je primila pozitivne recenzije kritičara. Zapamćena je i izjava Elton Johna kojom je optužio Madonnu da ne pjeva uživo. Madonnina glasnogovrnica je to opovrgnula, a John se ispričao.

Re-Invention Tour je bila i komercijalno uspješna. Karte su bile rasprodavane odmah čime bi se najavio koncert te su organizatori dodavali još koncerata. Po završetku, turneja je proglašena najunosnijom koncertnom turnejom 2004. godine sa zaradom od 125 milijuna $ s 56 koncerata i 900.000 ljudi. Osvojila je i naslov najbolje turneje 2004. prema časopisu Billboard te je snimljena i izdana u obliku dokumentarnog filma I'm Going to Tell You a Secret. Uz film su bili izdani i CD+DVD.

Proslavite s nama 10. godišnju kultne turneje ove poznate glazbenice s videom u nastavku.