Novi film Quentina Tarantina srušio je sve rekorde u domaćim kinima

| Film |Domaća kino publika s velikim je nestrpljenjem dočekala 9. film Quentina Tarantina koji je u kina došao ovog vikenda.

 

Koliko je publika bila željna novog filma Quentina Tarantina najbolje govori podatak da je film prva 4 dana prikazivanja pogledalo više od 27.000 gledatelja!
Bilo jednom... u Hollywoodu već je nakon prva dva dana prikazivanja postao, Tarantinov, film s najvećom zaradom u kino otvaranju u Hrvatskoj, a kada se tome pribroji i broj prodanih ulaznica tijekom subote i nedjelje krajnje brojke još su impresivnije. Naime, dosadašnji Tarantinov rekorder bio je film Mrska osmorka (The Hateful Eight) s 15.416 gledatelja u otvaranju, a Bilo jednom... u Hollywoodu prestigao ga je za impresivnih 12 tisuća gledatelja više!

U američkim kinima film je do sada zaradio skoro 115 milijuna dolara i time za isti period prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera Nemilosrdne gadove (103.9 milijuna dolara) dok je ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama prešla 122 milijuna dolara.

Većina kritičara ima samo riječi hvale za ovaj prikaz zlatnog doba Hollywooda koji se može pohvaliti zvjezdanom glumačkom postavom predvođenom Leonardom DiCapriom, Bradom Pittom i Margot Robbie. Visoke ocjene koje film dobio na uglednim web stranicama posvećenim filmu IMDb.com (8,2) i rottentomatoes.com (85%) svjedoče njegovoj kvaliteti.

CONTINENTAL FILM

Svi ovi podaci idu u prilog tome da se kino publika, u poplavi brojnih prequela, sequela, spinoffa i filmova o superjunacima, zaželjela originalnih naslova i da je Bilo jednom... u Hollywoodu definitivno film koji je obilježio ovo ljeto.


Ako još niste pogledali ovaj film, svakako vam preporučujem da ga pogledate na velikom platnu. Uz Leonarda DiCaprija, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu glume i Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi, a ovo je ujedno i zadnja filmska uloga preminulog glumca Lukea Perryja.

CONTINENTAL FILM


***


Bilo jednom…u Hollywoodu vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda, a radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda i zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. Rick i Cliff bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

Ako vas je ovaj kratak dio fabule filma zaintrigirao, Bilo jednom… u Hollywoodu možete pogledati u svim kinima i IMAX-u i vjerujte nam na riječ, nećete zažaliti.

CONTINENTAL FILM