Ne propusite Crimson Peak - novo filmsko ostvarenje redatelja Guillerma del Tora

| Film |

Crimson Peak

Nakon što joj srce ukrade tajanstveni zavodnik, mlada žena će se naći u kući na brdu punoj tajni koje će ju progoniti do vječnosti. Negdje između želje i tame, misterija i ludila, leži istina o Crimson Peaku.

U filmu vidimo moć mašte i uzvišenu romantiku uz spektakularne prizore, živopisne likove i emotivne izvedbe. Priča je ovo koja gledatelja drži u napetosti do samog kraja.  Radnja se odvija 1901., a Crimson Peak nudi stilski moderan i gotički izričaj po kojem je Guillermo del Toro i postao slavan.  Naći ćete se u nevjerojatnom okruženju u kojem je snijeg poput krvi, a iza svakog ugla krije se fantom koji će vam ostati u mislima dugo nakon filma.  

Mlada Edith Cushing (Wasikowska) je ambiciozna spisateljica i živi s ocem Sir Carterom Cushingom na pragu 20. stoljeća. Proganja ju gubitak majke, koja je doslovno nestala. Prokleta mračim darom u obliku moći komunikacije s dušama umrlih, Edith će primiti čudno upozorenje s one strane: „Čuvaj se Crimson Peaka.” 

Edith istovremeno ima dvojicu udvarača: jedan je prijatelj iz djetinjstva Dr. Alan McMichael (Hunnam), a drugi je neodoljivi Thomas Sharpe (Hiddleston). Nakon smrti oca pod tajanstvenim okolnostima, Thomas ju vodi u Allerdale Hall —gotičko imanje na vrhu brda puno tajni i opasnosti. Nalazi se na vrhu rudnika i crvena glina kao da krvlju ispire snijeg. Po tome je imanje i dobilo ime Crimson Peak. Njih dvoje nisu sami, jer tu je i njegova sestra Lucille, tajanstvena i privlačna žena koja ima skrivene namjere. Ubrzo počinju vizije i prikaze, no pravo čudovište koje tu obitava od krvi je i mesa…

Crimson Peak

Del Toro uvijek počinje s kratkim popisom željenih glumaca za uloge, a sreća je htjela da Charlie Hunnam, Jim Beaver i Jessica Chastain budu na samom vrhu. S Hunnamom je planirao novu suradnju još dok su radili Pacific Rim.  Glavne protagonistice birane su tako da su poput dana i noći, moljca i leptira, lica i naličja iste medalje. One su jake žene koje se bore za ljubav i preživljavanje.  Jessica Chastain i Mia Wasikowska savršeno su se uklopile u tu sliku. 

Thomas Sharpe  je Tom Hiddleston, u Marvelovom univerzumu poznat kao Loki  i odmah mu se dopala moralna dvoličnost lika, a oduševila ga je i prilika da radi s Chastain, koja mu je dugogodišnja prijateljica.  Kako je učinio i s Chastain i Wasikowskom, del Toro je Hiddlestonu dao biografiju lika kako bi ga osjetio autentičnim i čak mu je otkrio neke njegove tajne, koje ostatak postave nije znao.  Uz ljude, tu su i duhovi Allerdale Halla i interakcija s njima glumcima je pomogla usavršiti izvedbu, jer su se ponekad osjećali istinski nelagodno u okruženju u kojem su se nalazili.  

Crimson Peak

Svu uključeni ubrzo su spoznali da del Toro ima enciklopedijsko znanje viktorijanske ere.  Dekorater seta Vieau s redateljem je prošao svaki detalj dekora. Del Toro objašnjava: „Film ima dva poglavlja. Prvo je američko, a Amerika je duhan, zlato i ostala bogatstva, dok je Crimson Peak novi svijet u kojem je sve mračno i sablasno.” 

Za ovaj fantastičan horor darujemo dva puta po dvije ulaznice u Cinestar kinu Zagreb (Branimir Centar) koju možete iskoristiti od 16. listopada do 21. listopada 2015.godine. Dobitnika ćemo objaviti 16. listopada 2015. do 12h. Sve što trebate napraviti je:

    1. biti fan Wall.hr portala na Facebooku
    2. podijeliti ovaj članak na svojem profilu (na opciji public i preko Wall.hr Facebook fan stranice) uz rečenicu "Želim ići gledati film "Crimson Peak" u Cinestar Zagreb"
    3. ispod članka ostaviti komentar "Želim ići gledati film "Crimson Peak" u Cinestar Zagreb" kako bismo vas mogli obavijestiti
  1.