Ne propustite epski završetak trilogije "Igre gladi"

| Film |

Igre gladi: Šojka rugalica – 2. dio završno je poglavlje u kojem Katniss Everdeen odlučuje o budućnosti Panema. Katniss (Jennifer Lawrence) je opet u bunkerima Okruga 13 i još uvijek ne uspijeva emocionalno doprijeti do Peete, dok Panem tone u apokaliptični rat. Nevoljko je prihvatila ulogu simbola otpora i pobune, a sada uviđa da će trebati više od simbolizma da bi se porazio Kapitol. Odlučuje pokrenuti akciju. Gale (Liam Hemsworth), Peeta (Josh Hutcherson), Finnick (Sam Claflin) i tzv. Squad 451 s njom kreću na Kapitol.

U bitci za sve i za posljednju nadu u život u miru Katniss prolazi puni krug od djevojke iznenada gurnute u nešto strašno i ogromno u distopijskoj noćnoj mori do vođe ljudi koji odlučuju spasiti budućnost.  Svi Okruzi ujedinjeni su protiv Kapitola, jer sada je budućnost svih na kocki. Katniss spoznaje da je došlo vrijeme da u potpunosti prigrli svoju ulogu u posljednjoj bitci za spas.

Redatelj Francis Lawrence rekao je: „U ovom filmu Katniss kreće na Snowa. Ovo je za nju puni krug i sve pršti od akcije i emocija kako priču privodimo kraju.

ISTINA ILI NE:  POSLJEDNJA NADA ŠOJKE RUGALICE

Jennifer Lawrence kao Katniss Everdeen od prvog nastavka do ovog prošla je sve. Od djevojke koja je goloruka krenula spašavati sebe i obitelj da bi nevoljko postala junakinja mnogih, Katniss je s vremenom izrasla u strogog vođu, odlučnog u borbi protiv bezobzirnog društvenog poretka. Lawrence: „U ovom dijelu Katniss stvarno počinje shvaćati da može promijeniti stvari. Dosad je pokušavala preživjeti, a sada kreće u pravu borbu.  Uzbudljivo mi je kako je konačno prihvatila ulogu vođe. Na kraju prvog dijela bila je nesigurna želi li nastaviti. U drugom dijelu već vidi širu sliku i usredotočuje se na budućnost.“ 

Ipak, prošlost i dalje opterećuje Katniss. Na cijenu njenog putovanja stalno ju podsjeća Peetina  nemogućnost da vidi Katniss kakva stvarno jest. Jennifer Lawrence: „Nakon što je jednoj strani konstantno prezentirana ideja da je druga osoba zla, jako je teško nastaviti odnos. Njih dvoje morali su početi iznova.“   

Ipak, što god Peeta radio ili govorio, Katniss ga ima nagon zaštititi  i želi se opet s njim povezati. Svi njeni odnosi i dalje nisu jasno definirani, ali ona sada vidi jasnije, a jasnije joj je i koje mjesto u njenom životu ima Gale. „Postaje jasno da neovisno što je bilo među njima, dok je Peeta kakav jest, Katniss ga nikad neće moći napustiti,” objašnjava Jennifer Lawrence. 

Katniss počinje drugim očima gledati i predsjednicu Coin. „Katnissin odnos s predsjednicom Coin složeniji je i napetiji. Katniss se čini da ona sve više razvija neželjene osobine koje ima predsjednik Snow.

Za ovaj napeti nastavak akcije darujemo dva puta po dvije ulaznice u Cinestar kinu Zagreb (Branimir Centar) koju možete iskoristiti  do 25. studenog 2015. godine. Dobitnika ćemo objaviti 19. studenog 2015. do 14h. Sve što trebate napraviti je:

      1. biti fan Wall.hr portala na Facebooku
      2. podijeliti ovaj članak na svojem profilu (na opciji public i preko Wall.hr Facebook fan stranice) uz rečenicu "Želim ići gledati film "Igre gladi: Šojka rugalica – 2. dio " u Cinestar Zagreb"
      3. ispod linka članka na Facebooku ostaviti komentar "Želim ići gledati film "Igre gladi: Šojka rugalica – 2. dio" u Cinestar Zagreb" kako bismo vas mogli obavijestiti