Mercedes-Benz predstavio GLA Concept

Mercedes - Benz GLA Koncept

Mercedes-Benz je prije zakazane premijere na sajmu automobila u Šangaju pokazao prve fotografije koncpetnog modela GLA. Ovaj koncept ujedno treba najaviti i serijski model kojim bi Mercedes trebao ući u segment kompaktnih crossovera. Tako prve fotografije pokazuju vrlo privlačan crossover kod kojeg se ističu vrlo položen vjetrobran, zaštitne ploče ispod branika, krovni nosači, naglašeni blatobrani ispod kojih su veliki 20-inčni naplaci. Jednako upečatljivi su i detalji stop svjetala, te završetci ispušnog sistema.

Jasno, serijski model će biti nešto suptilniji, te će preuzeti više detalja od A-Klase na kojoj je i zasnovan, te će se najviše isticati svojom povišenom podnicom. Mercedes-Benz GLA je 4,38 metra dug, što mu uz 1,97 metra širine i 1,57 metara visine daje upečatljive proporcije, te će se uz dramatičan dizajn itekako isticati na cestama.

Konceptni GLA snagu crpi iz četverocilindarskog rednog 2,0 turbobenzinca iz A-Klase A250, a koji proizvodi 211 KS. Prijenos snage je povjeren odličnom 7G-DCT mjenjaču s dvostrukim kvačilom, dok 4MATIC pogon šalje snagu i obrtni moment na sve kotače.

Mercedes - Benz GLA Koncept
Mercedes - Benz GLA Koncept

Serijski GLA će dobiti ponudu motora koja je poznata iz A-klase, dok će najsnažniji model nositi slavnu oznaku AMG, što će mu uz sportske detalje i ovjes dati i vrlo moćnih 354 KS iz 2,0-litarskog turbomotora. Serijski Mercedes-Benz GLA svoju svjetku premijeru imati će u rujnu ove godine na na salonu automobila u Frankfurtu.


Slični članci: