Cadillac predstavlja novi CTS

Cadillac CTS

Nakon serije fotografija koje su djelomično otkrivale izgled novog Cadillaca CTS, objavljene su službene fotografije luksuznog automobila koji će javnosti biti premijerno predstavljen ovog tjedna na Sajmu automobila u New Yorku. Izgledom luksuzniji od prethodnika, novi CTS nastavlja u dizajnerskom pravcu kompanije kojim se pokušavaju na najbolji način sjediniti umjetnost i nauka. Jedna od specifičnosti novog Cadillaca, kojeg vole nazivati i „američkim Mercedesom“, je dizajn prednjih i zadnjih svijetala.

Cadillac CTS
Cadillac CTS

Unutrašnjost automobila veoma je slična unutrašnjosti modela XTS i ATS. Karakterizira je raskošan display CUE info-sistema osjetljiv na dodir i digitalni instrumenti koji izgledaju poput analognih, a nije se štedjelo ni na kvaliteti ugrađenih materijala.

Cadillac CTS
Cadillac CTS

Ispod poklopca motora novost je 3,6-litarski V6 biturbo motor koji isporučuje 420 KS i 583 Nm obrtnog momenta. Preko 8-stupanjskog automatskog mijenjača, CTS od 0 do 100 km/h treba samo 4,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 274 km/h. U ponudi je i atmosferska varijanta uz koju motor iste konfiguracije i radne zapremine razvija 321 KS. Najslabiji u ponudi je dvolitarski 4-cilindarski turbo motor sa 272 KS., a Cadillac nam također nudi i CTS-V s V8 motorom.


Slični članci: