Naš izbor najvećih pjesama Freddia Mercurya

Freddie Mercury
Freddie Mercury

Jedan od najistaknutijih glazbenika 20. stoljeća svakako je bio slavni Freddie Mercury koji se rodio upravo na današnji dan 1946. godine i koji nas je vječno zadužio svojom fantastičnom glazbom i impresivnim glazbenim opusom. Osim što je bio nenadmašiv pjevač i vođa skupine Queen, Freddie je pisao i producirao pjesme pa je tako zaslužan i za tekst veličanstvene "Bohemian Rapsody". S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni te se i danas smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.

Freddie Mercury i Michael Jackson
Freddie Mercury i Michael Jackson

Surađivao je s nekim od najpoznatijih glazbenika tog vremena, među kojima su Michael Jackson, David Bowie, Cliff Richard, Monserrat Caballe i mnogi drugi. Iako je u javnosti bio poznat kao ekscentričan, snažan i moćan, njegovi prijatelji tvrde da je privatno bio potpuna suprotnost. Cijeli život skrivao je svoju seksualnu orijentaciju, zapravo kao i ostatak svog privatnog života, a samo dan prije smrti javnosti je priznao da boluje od AIDS-a.

Freddie Mercury
Freddie Mercury

Jedan od najvećih glazbenika napustio nas je 24. studenog 1991. godine i za sobom ostavio svoja spektakularna djela koja će nadživjeti nas, ali i one nakon nas. Mi vam danas u Freddijevu čast donosimo naših 5 najdražih pjesama ovog velikog umjetnika. Freddie sretan ti ma gdje bio!

Queen - I Want To Break Free
Freddie Mercury i Montserrat Caballe - Barcelona
Queen - Don't Stop Me Now
Queen - The Show Must Go On
Queen - Bohemian Rhapsody

Slični članci: