Video: zašto "lajkovi" toliko utječu na samopouzdanje djevojaka?

| Art |

#NoLikesNeeded: The only like that counts is your own

 Koliko nas je osjetilo nagli pad samopouzdanja kad nam fotka na Instagramu nije dobila onoliko ljubavi i "lajkova" koliko smo očekivali? Puno - prema istraživanju brenda Dove koje je provedeno na više od milijun djevojaka u Velikoj Britaniji. Otkriveno je kako se jedna od šest djevojaka osjeća ljepše i privlačnije online. I na to naravno utječe broj lajkova koje dobiju na određenoj objavi.

Upravo je ovaj zabrinjavajući podatak ono što je inspiriralo najnoviju Dove kampanju kojom promiču važnost samopouzdanja djevojaka. Dove izaziva sve korisnice društvenih medija da objave selfije i ostale fotografije sa heštegom #nolikesneeded, kao način na koji govore da je jedini lajk koji je stvarno važan - naš vlastiti!

Iako je video usmjeren prema mlađoj populaciji, izgleda da su djevojke u 20-im godinama upravo one koje najviše traže samopouzdanje preko društvenih mreža: Dove je otkrio kako žene između 18 i 23 godina traže tri puta više lajkova od onih djevojaka u dobnoj skupini 13-17 godina. Nije baš najoptimističnije, zar ne?

Ovaj je video snažan podsjetnik kako bez obzira na to koliko volimo Instagram, to je samo...Instagram.