Znate li kako savršeno skuhati tjesteninu, nama su talijanski chefovi otkrili tajnu

| Wine and dine |

Koja je tajna savršeno kuhane al dente tjestenine?

Pasta je jedno od omiljenih jela ljudi diljem svijeta. Kraljica paste to jest glavni sastojak upravo je pasta odnosno tjestenina. Skuhati tjesteninu na prvu se čini sasvim jednostavno no savršeno kuhana tjestenina krije nekoliko tajni odnosno pravila koje morate slijediti.
Uz pizzu upravo je pasta zaštitni znak talijanske kuhinje. Kako bi saznali što je tajna savršeno kuhane adrese upitali smo talijanske chefove jer nema bolje adrese na kojoj bi saznali ključ savršeno kuhane, al dente tjestenine.
Nije bitno koju tjesteninu najviše volite jesu li to špageti, fusili ili pak penne jedino što je bitno jest da ona bude kuhana al dente odnosno pod zub. U nastavku možete saznati koje su tajne savršeno kuhane tjestenine.

Koja je tajna savršeno kuhane al dente tjestenine?


1. U vodu u kojoj kuhate tjesteninu nikada nemojte stavljati ulje.
2. Bitno je da voda zavrije.
3. Sol je jako bitna, ali vodu u kojoj kuhate tjesteninu posolite tek nakon što voda zavrije.
4. Tjesteninu nikako ne smijete ispirati niti hladnom niti toplom vodom.
5. Tjesteninu iz vode u kojoj se kuhala direktno prebacite u umak jer škrob koju je tjestenina otpustila u vodu ključan je dio svakog umaka.