Znanstvenici tvrde da su ovo namirnice koje održavaju mladolik izgled

| Wine and dine |

Namirnice za mladolik izgled

Nema nikakve sumnje da prehrana velikim dijelom utječe na to kako izgledamo. Postoji niz anti- age metoda koje mogu biti vrlo učinkovite u kombinaciji s fizičkom aktivnosti, genima i njegom kože, međutim, bez kvalitetnih i zdravih namirnica teško da ćemo zaustaviti ili usporiti starenje. U nastojanju da budemo mladi, ili barem lijepo starimo istražili smo koju hranu preporučuju stručnjaci. Ovo su namirnice oko kojih su se složili.

Namirnice za mladolik izgled
@vacations.co

Lubenica sadrži obilje vitamina, posebno C i A, ima snažan antioksidacijski učinak, sprječava djelovanje slobodnih radikala koji uzrokuju starenje. Lubenica je prirodni diuretik, što znači da pomaže tijelu da se riješi nepotrebne tekućine. Bogata je antioksidansima i fenolnim spojevima koji pomažu u ublažavanju upalnih procesa.

Namirnice za mladolik izgled
@biancavaniglia

Nar je prava vitaminska bomba, prirodni je izvor vitamina C, antioksidansa koji se bori protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bore. Bogat je vitaminima A, B, C i E, mineralima kalijem, fosforom, kalcijem, željezom, cinkom i selenom. Bogat je antioksidansima polifenolom i dragocjenom punicičnom kiselinom koja potiče imunitet i obnavljane stanica. Upravo je punicična kiselina jedan od najmoćnijih anti- age sastojaka jer obnavlja i jača kožu, sprječava nastanak bora i „pegla“ one postojeće. Znanstvenici se slažu kako je upravo nar najbolji tretman protiv starenja.

Namirnice za mladolik izgled
@orie_orchid

Paprika Babura je povrće bogato brojnim hranjivim sastojcima i mineralima, kao što su vitamin C, A i E te betakarotenom koji je neophodan za pravilno funkcioniranje organizma. Paprika jača imunitet, štiti srce, ubrzava metabolizam, prepuna je brojnim vitaminima i mineralima pa je stoga odličan saveznik za kožu. Dijetska vlakna i vitamin B6 kojim je paprika bogata sprečavaju pojavu bora i omogućavaju bolji protok krvi u koži, što je čini mladolikom, niskokalorične su i suzbijaju akne.

Namirnice za mladolik izgled
@thefreshside2016

U čistom javorovom sirupu pronađeno je više od 20 ljekovitih spojeva, za nekoliko antioksidativnih, novootkrivenih spojeva utvrđeno je kako imaju antikancerogena, antibakterijska i antidijabetička svojstva. Javorov sirup možete koristi kao sastojak prirodnih maski ili pilinga za lice.

Namirnice za mladolik izgled
@rockpaperscissorsevents

Ekstra djevičansko maslinovo ulje glavni je sastojak mediteranske, ali i drugih prehrana. Žene su ga koristile još od egipatskih vremena kako bi poboljšale ljepotu kože na prirodan način. Bogat je antioksidanskima, vitaminom E, olakšava eliminaciju toksina iz organizma, pomaže u očuvanju elastičnosti kože. Na kožu može djelovati tako da ga unosite izvana ili konzumirate kao namirnicu.