Znanstvenici su izumili novu vrstu čokolade i naravno da je ružičasta

| Wine and dine |

Nakon osamdeset godina stiže nam inovacija na području čokolade. Švicarski proizvođač čokolade Barry Callebaut proizveo je čokoladu od Ruby kakaovog praha koji je zaslužan za njegovu boju.


Prema riječima proizvođača Ruby čokolada ima prirodan okus koji nije gorak, sladak ni mliječan, nego se u okusu osjeti mješavina bobičastog voća.

"Ruby čokolada je drugačija i pametna. Osvježava i ima laganu, kremastu teksturu ", izjavio je za The Sun stručnjak za čokoladu Angus Kennedy.

"Okus joj je lagan i voćan, tako da ne shvaćate da jedete čokoladu, pa znači da će potrošači moći jesti više od drugih vrsta konvencionalne čokolade.
Je li to dobra ili loša stvar ovisi o vašem stajalištu".

Nova čokolada predstavljan je na događaju u Šangaju, iako još nije poznat datum kada će se čokolada naći u prodaju, tvrtka je najavila kako će čokolada uskoro biti dostupna diljem svijeta.