Zdrave grickalice koje su idealne za grickanje prilikom gledanja utakmica

| Wine and dine |

Zdrave opcije za grickanje

Europsko prvenstvo je krenulo, a danas je pred nama još jedna utakmica Hrvatske reprezentacija. Utakmicu je gotovo nezamislivo gledati bez grickalica poput kikirikija, smokija ili pak, omiljene grickalice većini, čipsa.
Moramo priznati kako čips i nije najzdravija opcija stoga smo vam mi odlučili predstaviti četiri genijalne ideje koje će zamijeniti čips. Jednako ukusne, ali puno zdravije opcije čipsa možete pronaći u nastavku.
1. Čips od tikvica
Tikvicu je prvenstveno potrebno oprati, a zatim narezati na što manje ploškice odnosno kolutiće. Ploške tikvice začinite s maslinovim uljem, soli, paprom i češnjakom u granulama. Sve dobro promiješajte te rasporedite na pleh za pečenje. Tikvice je potrebno peći 20 minuta na 220 stupnjeva.

Zdrave opcije za grickanje

2. Čips od batata
Batat je potrebno oguliti i narezati na tanke ploškice zatim ga je potrebno začiniti s maslinovim uljem, soli, paprom i origanom. Batat stavite na pleh za pečenje i ispecite ga na 220 stupnjeva otprilike pola sata.

Zdrave opcije za grickanje

3. Čips od kelja
Listove kelja je potrebno očistiti i narezati na sitnije komade. Začiniti s maslinovim uljem, soli, paprom, slatkom crvenom paprikom. Zatim je listove potrebno rasporediti na pleh i peći ih na 220 stupnjeva na 10 do 15 minuta kako bi kelj postao hrskav.

Zdrave opcije za grickanje

4. Čips od jabuke
Jabuke operite i narežite na tanke kolutove te ih pospite cimetom. Jabuke pecite na 200 stupnjeva 30 minuta.

Zdrave opcije za grickanje