Jučer se u Zagrebu na adresi Selska cesta 90b otvorila prva izakaya, ležerni japanski bar i to naziva Izakaya by Time. Time restaurant&bar jedan je od najuspješnijih domaćih restorana i barova poznat po svom gastrotaitement konceptu koji kombinira vrhunsku gastronomiju i večernje izlaske i zabavu. Nedavno je privremeno zatvorio svoja vrata u Petrinjskoj ulici zbog kompletne renovacije zgrade koja postaje hotel, a u sklopu kojeg će se Time ponovo otvoriti. Do tada, vlasnici su osmislili novi koncept koji je idealan i apsolutno primjeren trenutnim vremenima kada je naglasak na prilagodbi na tržištu, pritom mislimo na globalnu pandemiju koja je mnoge svjetski poznate chefove nagnala da se okrenu jeftinijim i jednostavnijim konceptima pa otvaraju bistroe i burger barove, jednako kao što je to nedavno napravio i El Toro restaurant i bar sa svojim malim sestrinskim lokalom u Petrinjskoj.
Osim toga, zbog potresa i njegovih posljedica po velik broj zgrada i prostora u centru postoji značajna tendencija razvijanja života i mini obiteljskih gastro punktova po širim zagrebačkim kvartovima. Tako da iako u nezahvalna vremena, otvorenje Timeove izakaye zapravo je odlično promišljen koncept.
Inače, izakaya je japanski pub u kojem se kombinira jednostavna hrana i alkohol, a koji se nametnuo kao logično rješenje s obzirom na to da Timeova ekipa posjeduje znanje i tehnike japanske kuhinje te uparivanja alkohola uz nju. Ideja Izakaye je casual druženje uz pokoji japanski "tapas" i dobru čašu vina, sakea ili craft piva.
Radno vrijeme Izakaye će biti od 11 do 23, te vikendom do ponoći. Najveća poveznica sa starim Timeom je sushi koji će i ovdje imati u ponudi. No koncept je zapravo posve drugačiji jer u Izakayi neće biti večernjih izlazaka, koji trenutačno nisu ni dopušteni te bi prateći koncept tradicionalnih japanskih izakaya naša zagrebačka Izakaya trebala biti pristupačnija cijenama, s opuštenijem kvartovskom atmosferom gdje su dobrodošle i majke s djecom i gosti nakon treninga u trenirkama, ali i gosti na poslovnim sastancima te parovi na romantičnim večerama.
Kako je kod izakaya ponuda alkohola posebno naglašena, kao i u Timeu, u ponudi će biti podosta velika vinska karta, kokteli koje je složio Roman Rabik te zanimljiva ponuda craft piva Estrelle i Zeppelina.
Osim spomenute već poznate ponude sushija, u Izakayi by Time nas očekuje i ponuda snackova poput tuna i ebi tartara, nekoliko vrsta spring rolica, uključujući one od patke, bijele ribe i kozica, zatim tataki, pa razne poke i donburi zdjele te bunsi s različitim punjenima poput patke, svinjetine, piletine, kozica, ali i jastoga, a tu je i dječji meni.
Interijer također prati cjelokupni koncept, a potpisuje ga arhitekt Tvrtko Topić dodatno naglašava jednostavnost i japanski stil uz murale na zidovima, a posebno se u prostoru izdvaja veliki atraktivni betonski šank.
Ne ostaje nam ništa drugo nego ekipi iz Izakaye by Time poželjeti sreću i sve vas pozvati da ih posjetite i sami se uvjerite u njihovu zanimljivu ponudu i ugodnu atmosferu.