Zašto ne trebamo prati bobičasto voće?

| Wine and dine |

Bobičasto voće
Bobičasto voće

Od borovnica pa sve do malina, ljeto je ono doba godine kad trebamo uživati u predivnom bobičastom voću. Jedini problem kod svježeg voća ljeti je činjenica da se kvari brže nego što ga stignemo pojesti.

ZATO DONOSIMO TRIK KAKO GA OČUVATI SVJEŽIM ŠTO DUŽE: Trebate ga oprati. Samo pričekajte s pranjem do trenutka kad ga želite pojesti. Nikako ne perite bobičasto voće kad ga donesete iz dućana ili placa. Čak niti nekoliko sati prije nego ga mislite konzumirati, nego doslovno nekoliko trenutaka prije nego ste spremni za svoj popodnevni snack.

Zašto? Bilo kakva količina vlage povećava mogućnost stvaranja plijesni - pa čak i ako ste se potrudili i osušili ih. 

Plus: Kada već govorimo o ovoj temi, kada idete prati bobice, nikako ih nemojte potopiti u vodi. Tako će se prljavština i klice samo proširiti dalje. Umjesto toga, stavite ih u cjedilo i pustite hladnu vodu da teče po njima. Malo ih protresite da se riješite viška vode i uživajte u zdravom obroku!